Ensimmäinen sekunti

Ensimmäinen sekunti

Silminnäkijän kertomus

Tietoa kirjasta

"Ensimmäisen sekunnin jälkeen ei ole tapahtunut mitään mielenkiintoista."

Kari Enqvist tarjoaa maailmankaikkeuden syntyvaiheen salat nautinnollisena lukuelämyksenä.

Oletko koskaan ihmetellyt miten kaikki saikaan alkunsa? Alkuräjähdyksestä olet kuullut, samoin ehkäpä pimeästä aineesta, Higgsin hiukkasesta, antimateriasta ja sen sellaisesta. Mutta mitä ne oikein tarkoittavat? Entä oletko tiennyt, että joukossamme on ihmisiä, jotka ovat nähneet alkuräjähdyksen?Kari Enqvist kertoo maailmankaikkeuden synnystä nautittavalla tavalla ilman tieteellisiä sanahirviöitä ja kaavoja. Enqvist tarjoaa myös ainutlaatuisen näköalan maailman huippututkijoiden työhön, onhan hän itse ollut paikalla kun alkuräjähdyksen mysteerejä on ratkottu. Nobel-palkinnon arvoisten löydösten tekeminen paljastuu kiehtovaksi mutta samalla kovin inhimilliseksi toiminnaksi.

Kari Enqvist on palkittu kosmologian popularisoija ja tieteen lähettiläs, jonka kirjoja lukevat myös he, joille kaunokirjallisuus on sanomalehtien tiedesivuja tutumpaa luettavaa. Enqvist on häikäisevä kirjoittaja ja itsensä likoon paneva ajattelija. Hän havainnollistaa vaikeatkin asiat sekä hilpein että osuvin sanankääntein.

Enqvist on Helsingin yliopiston kosmologian professori, ja hän on seurannut läheltä kahta kansainvälistä suurhanketta, joiden avulla on tehty merkittäviä maailmankaikkeuden syntyyn ja olemukseen liittyviä löytöjä: Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen maailman suurimmalla hiukkaskiihdyttimellä tutkitaan fysiikan teorioita käytännössä ja Euroopan avaruusjärjestön Planck-satelliitin avulla tutkitaan maailmankaikkeuden syntyä.

Kirjailija.Kari Enqvist

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ensimmäinen sekunti