Entä jos? Miten kestämme epävarmuutta

- Roland Paulsen

Arvostelu 3.6
10h
277 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Apua ahdistuksen aikakaudelle

Entä jos? pureutuu ajallemme ominaiseen ahdistuneisuuteen ja tarjoaa painokkaan apukeinon ahdistuneen taakkaa keventämään.

Entä jos unohdinkin sulkea lieden ja nyt koko talo palaa? Entä jos olenkin valinnut aivan väärän puolison? Entä jos toimemme pandemian hillitsemiseksi ovatkin olleet vääränlaisia?

Entä jos on kysymys, jota mielemme toistelee, kun arvioimme riskejä ja kuvittelemme, mitä voisi tapahtua. Roland Paulsenin mukaan olemme – ihmisten yhteisöinä – kadottamassa kykymme epävarmuuden sietämiseen. Länsimaissa joka kymmenes syö masennuslääkkeitä, ja masennus on WHO:n tautitilastossa noussut tärkeimmäksi terveytemme uhaksi. Mikä siis on muuttunut? Taloudelliset olot ovat paremmat ja elintasomme korkeampi kuin koskaan ennen, mutta ahdistuneisuutemme kasvaa kasvamistaan ja kysymme alituisesti: entä jos?

Entä jos? on sekä katsaus ahdistuneisuuden historiaan ja sen vaihteleviin piirteisiin eri kulttuureissa että kannustava puheenvuoro, joka vaatii toimia tämän yhteiskuntaan levinneen epidemian voittamiseksi. Se perustuu satoihin tutkimuksiin, uraa uurtaviin havaintoihin sekä yksityishenkilöiden haastatteluihin.

Roland Paulsen on Lundin yliopiston sosiologian apulaisprofessori. Hän on kirjoittanut useita teoksia ja toiminut mm. Dagens Nyheterin kulttuurisivujen avustajana.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Heikki Eskelinen
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
10h
sivua E-kirja:
277
Kielet:
suomi
Julkaistu:
2.11.2021
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520431358
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN E-kirja:
9789520431341

© Tammi (Äänikirja)

© Tammi (E-kirja)