Erkki Liikanen - euron herttua

163 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Tarina Suomen talouden vaikutusvaltaisimmasta miehestä.

Elämäkerta politiikan radikaalista teinitähdestä, joka oli liian välkky Suomen politiikkaan ja päätyi Brysselin kautta euron takuumieheksi Suomen pankkiin.

Sorsanpoika. Sutki savolainen. Lahjakas ja röyhkeä. Politiikan konkari Erkki Liikanen on kaikkea tätä. Nelivuotiaana Erkki siteerasi naapureilleen raamattua, mutta pojasta ei tullut pappia vaan sosiaalidemokraatti. Nuori kansanedustaja pääsi nopeasti vallan ytimeen. Oman puolueensa johtajille hän oli arvokas työmyyrä. Uskollinen, ainakin jonkin aikaa. Kun talous 1980-luvun lopulla romahti, siirtyi valtiovarainministeri Liikanen suurlähettilääksi Brysseliin joidenkuiden mielestä häntä koipien välissä. Mutta sekään ei ole koko totuus Erkki Liikasesta. Euroopasta palasi kosmopoliitti talousmies Suomen Pankin pääjohtajaksi.

Hannu Leinonen (s. 1952) oli Kauppalehden vastaavana päätoimittajana vuosina 2003¬2012 sekä uutispäätoimittajana 1997¬2003 ja tätä ennen Helsingin Sanomissa eri tehtävissä toimittajana, Lontoon kirjeenvaihtajana ja esimiehenä. Hän ei kuulu Savon mafiaan vaan on lähtöisin Raumalta.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja

Sivua:

163

Kielet:

suomi

Julkaistu:

2.9.2015

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510413500