Et sinä (vielä)kuole- Kari Hautamäki

Arvostelu 4.2
7h 10min
152 Sivut
Ensihoitajan tositarinoita ambulanssista
bookCoverFor

Yhteenveto

Tunnelma oli epätodellinen, ja pelkäsin jalkojeni murtavan terassin hiiltyneet laudoitukset. Kestivät ne painoani jonkin aikaa, kunnes seuraavalla askeleella tunsin, miten jokin meni rikki jalkani alla. Rutina kuulosti siltä kuin näkkileipä olisi musertunut. Katsoin alas. Hetken aikaa tunsin, että pyörtyisin juuri siihen paikkaan. Hetken aikaa mieleni ei pystynyt käsittelemään sitä näkyä, jonka näin jalkojeni juuressa.

Et sinä (vielä) kuole näyttää rikospaikat ensihoitajan silmin ja kuljettaa sinut Lahdesta Tukholman synkkiin ghettoihin. Työtehtävät vievät palaneen talon luokse ja keskelle perhetragediaa, puukolla riehuvan itsetuhoisen potilaan kanssa ambulanssiin ja teinien huumesotkuihin. Puuttuvat sidostarpeet loihditaan vaikka omasta t-paidasta. Naurua pidätellään silloin, kun maallikko yrittää elvyttää elävää ihmistä samalla pullaa syöden.

Tiesittekö muuten, että Tukholman ambulansseissa ei ole luotiliivejä ja ensihoitajat putsaavat itse veriset autonsa?

Kirjan kirjoittaja Kari Hautamäki on työskennellyt ensihoitajana ambulanssissa Suomessa ja Ruotsissa. Hän on kerännyt tähän teokseen uransa mieleenpainuvimpia keikkoja kahden vuosikymmenen ajalta.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

7h 10min

Sivut:

152

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

29.10.2021

Äänikirjan kustantaja:

Deadline Kustannus

ISBN Äänikirja:

9789527396377

E-kirjan kustantaja:

Deadline Kustannus Oy

ISBN e-kirja:

9789527396384

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Et sinä (vielä)kuole – E-kirja, Äänikirja

Kirjan aihe oli mielenkiintoinen ja palautteita luettuani odotin kovasti sisältöä. Ensimmäistä kertaa koskaan jätin kuuntelun kesken. Onneksi alussa oli maininta, ettei kirja ole tarkoitettukaan oppikirjaksi, koska kovin vahvasti ja vajaavaisin sekä osittain virheellisin perusteluin otettiin kantaa tärkeään asiaan, josta kaikkien kuuntelijoiden / lukijoiden olisi hyvä tietää perusasiat. Väkisinkin tämän jälkeen jäi epäilys muihinkin faktana esitettyihin asioihin 🤔

Hanna

Hyvä, viihdyttävä, rehellinen

Anna

Tykkäsin kovasti

Seppo

Hyvä kirja

Kasper

Ihan hyvä kirja!

Satu

Tragikoomista tarinaa eletystä elämästä

TopiEve

Kiinnostava oli!

Kaisa-Leena

Mukava kirja jonka kuuntelee hujauksessa. Kertomistyyli oli mukava, inhimillinen ja sopivalla nopeudella etenevä. Kuvaukset eivät ollut liian mässäileviä yksityiskohdilla vaan sopivia. Voin suositella.

Laura

Aika varauksilla lähdin kirjaa kuuntelemaan, mutta oli ehdottomasti positiivinen yllätys. Sopivasti faktaa ja huumoria sekoitettu. 7/5, voisin kuunnella uudestaan vaikka heti!

Kia

Super hyvä ja mukaansa tempaava sekä ajatuksia herättävä! Vahva suositus

Johanna

Kari Hautamäki: Kiitos! Rehellistä, avointa ja elämänmakuista tekstiä.

Jutta

Rajua

Oskari

En muista koska olisin nauranut tällä tavalla ja ollut toisaalta todella koukuttunut tarinoiden jännittävyyteen ja siihen, että ne ovat tositapahtumia. Itsekin terveydenhuollon työntekijänä samaistuin moniin kirjan ajatuksiin. Lukija teki kirjasta entistä elävämmän.

Maria

Ihan kuunneltava, selekä.

Jari

Tykkäsin kovasti, sopivan kevyttä kuunneltavaa. Aina yksi tarina yhdessä kappaleessa, joten sopii hyvin kuunneltavaksi/luettavaksi silloin tällöin tai "iltasatuja". Hyvin informatiivinen kirja myös ensihoitajien työstä olematta yhtään tylsä.

Leena