Et sinä (vielä) kuole- Kari Hautamäki

Arvostelu 4.2
7h 10min
152 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Tunnelma oli epätodellinen, ja pelkäsin jalkojeni murtavan terassin hiiltyneet laudoitukset. Kestivät ne painoani jonkin aikaa, kunnes seuraavalla askeleella tunsin, miten jokin meni rikki jalkani alla. Rutina kuulosti siltä kuin näkkileipä olisi musertunut. Katsoin alas. Hetken aikaa tunsin, että pyörtyisin juuri siihen paikkaan. Hetken aikaa mieleni ei pystynyt käsittelemään sitä näkyä, jonka näin jalkojeni juuressa.

Et sinä (vielä) kuole näyttää rikospaikat ensihoitajan silmin ja kuljettaa sinut Lahdesta Tukholman synkkiin ghettoihin. Työtehtävät vievät palaneen talon luokse ja keskelle perhetragediaa, puukolla riehuvan itsetuhoisen potilaan kanssa ambulanssiin ja teinien huumesotkuihin. Puuttuvat sidostarpeet loihditaan vaikka omasta t-paidasta. Naurua pidätellään silloin, kun maallikko yrittää elvyttää elävää ihmistä samalla pullaa syöden.

Tiesittekö muuten, että Tukholman ambulansseissa ei ole luotiliivejä ja ensihoitajat putsaavat itse veriset autonsa?

Kirjan kirjoittaja Kari Hautamäki on työskennellyt ensihoitajana ambulanssissa Suomessa ja Ruotsissa. Hän on kerännyt tähän teokseen uransa mieleenpainuvimpia keikkoja kahden vuosikymmenen ajalta.

Kirjailija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
7h 10min
Sivut:
152
Kielet:
suomi
Julkaistu:
29.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
Deadline Kustannus Oy
ISBN Äänikirja:
9789527396377
E-kirjan kustantaja:
Deadline Kustannus Oy
ISBN e-kirja:
9789527396384

© Deadline Kustannus Oy (Äänikirja)

© Deadline Kustannus Oy (E-kirja)