Familjen- Kjell Johansson

Arvostelu 3.7
10h 51min
bookCoverFor

Yhteenveto

I slutet av 1930-talet träffas Vera och Ellen på ”korvfabriken”, Kooperativa Förbundets charkuterifabrik på Söder i Stockholm. Trots olikheterna blir de två kvinnorna snabbt goda vänner. De gifter sig med varsin bror, får barn, skiljer sig och skapar så småningom en ny sorts familj tillsammans – Vera med dottern Sasja, Ellen med sönerna Sigvard och Folke. Banden dem emellan är starka men utsätts för hårda prövningar, då vänskap och kärlek lätt förbyts till osämja och bitterhet.

I ”Familjen” berättas historien om en vanlig men samtidigt helt unik familjs liv under andra delen av 1900-talet. Romanen har kallats en svensk motsvarighet till Elena Ferrantes ”Neapelserie”, då det framförallt är de starka kvinnoskildringarna som etsar sig fast i minnet.

"Familjen är stark, den skakar om och fångar direkt uppmärksamheten och skapar genom sin handling och sitt lysande språk en berättelse som ger romanen en självklar plats bland de verkligt viktiga berättelserna." Crister Enander, Gefle Dagblad

"Kjell Johanssons tidsskildring är lysande, liksom hans fingertoppskänsla för hur snacket gick."
Aase Berg, Dagens Nyheter

"Framför allt är 'Familjen' kvinnornas bok. Vera, Ellen och Sasja är romanfigurer som länge dröjer kvar på näthinnan och i hjärtat."
Lena S Karlsson Dalademokraten

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 51min

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

21.2.2020

Äänikirjan kustantaja:

Word Audio Publishing

ISBN Äänikirja:

9789178296897

© Word Audio Publishing (Äänikirja)