Far och son

- Jörn Donner

14h 53min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Jörn Donners prisbelönta roman Far och son från år 1984 finns nu som ljudbok, inläst av Tobias Zilliacus.

Allt börjar med ett opublicerat manuskript som berättaren får tag på. Manuskriptet handlar om passion, kärlek och äktenskap, och jakten på en far som antas ha omkommit i Donau under delvis okända omständigheter.

Det finns ett släktskap mellan romanens berättare och manuskriptets huvudperson, varför berättaren beslutar sig för att bedriva egna efterforskningar. Sökandet driver berättaren bakåt i tiden och från Finland ut i Europa – till mötet med tidens ondska och de oförrätter som driver människor ifrån varandra.

Jörn Donner är en mästerlig berättare. Han väver samman samman nuet och det förflutna i en överraskande komposition som pendlar mellan djupt allvar och uppsluppen komedi. Att läsa Far och son är som att öppna kinesiska askar, att gång på gång ställas inför en ny men ändå oförutsägbar nyans.

När romanen Far och son utgavs belönades den med det prestigefulla Finlandiapriset och Statspriset för litteratur.

Jörn Donner (1933–2020) arbetade som filmregissör och producent, journalist, kritiker, författare och politiker. Av Jörn Donner har Förlaget tidigare utgivit romanen Blod är tunnare än vatten, essäböckerna SuomiFinland och Sista striden, samt brevboken Innan du försvinner tillsammans med Rafael Donner.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

14h 53min

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

14.1.2022

Äänikirjan kustantaja:

Förlaget M

ISBN Äänikirja:

9789523334137