Farväl, mitt kvinnofängelse

- Karolina Ramqvist

Arvostelu 3.4
42min
25 Sivua
Novellix
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Karolina Ramqvist var en av fjolårets mest uppmärksammade författare och hyllades av både läsare och kritiker för sin roman Alltings början. I novellen Farväl, mitt kvinnofängelse får läsaren möta kärlek och beroende innanför murarna på en amerikansk kvinnoanstalt.

Vi som satt här var kvinnor som alla var rädda för. Som de helst hade velat hålla instängda i en bur och bara slängt in lite kött till då och då. Och samtidigt var vi som alla andra. Brustna hjärtan, frusna själar, åldrande ansikten och kroppar. Vi var ju inga monster. Vi var mödrar, döttrar, systrar, flickvänner och till och med fruar. Vi hade det gemensamt att vi försökt lösa våra problem genom att misshandla och döda. Allihop hade vi försökt förändra våra yttre världar genom att sätta oss till doms över vem som skulle få leva och inte, men nu skulle vi få lära oss att vända oss inåt i stället.

Det här är en ljudnovell från Novellix, inläst av författaren själv. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Läs mer på novellix.se

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Sarja:

Osa:

37

Äänikirjan kesto:

42min

Sivua:

25

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

3.6.2014

Äänikirjan kustantaja:

Novellix

ISBN Äänikirja:

9789175890357

E-kirjan kustantaja:

Novellix

ISBN e-kirja:

9789175890159