Frendit, rakkaudet ja iso kamala juttu

Arvostelu 4.2
8h 30min
223 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

“Nimeni on Matthew, vaikka sinä saatat tuntea minut toisella nimellä.”

Frendit-sarjasta tuttu näyttelijä vie lukijat supersuositun komediasarjan kulissien taakse ja muistelee koskettavasti kamppailuaan päihderiippuvuuden kanssa.

Avioerolapsi Matthew matkusti viisivuotiaana vuoroin Montrealin ja Los Angelesin väliä tavatakseen vanhempiaan, 14-vuotiaana hän oli menestynyt tennistähti Kanadassa ja 24-vuotiaana hän nappasi himoitun pääosaroolin Frendit-televisiosarjan Chandlerina. Tähteys tuntui tuovan hänelle kaiken mitä toivoa saattoi, mutta Matthew kertoo sisällään olleesta tyhjyydestä, joka ei täyttynyt edes suurimpien unelmien toteutuessa.

Lämpimästi ja huumorilla kirjoitettu muistelmateos kertoo menetetyistä rakkauksista, synkimmistä päivistä ja uskollisimmista ystävistä.

Matthew Perry (s. 1969) on kanadalais-amerikkalainennäyttelijä ja käsikirjoittaja, joka tunnetaan Chandler Bingin roolista komediasarjassa Frendit.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Päivi Rekiaro

Muoto:

Äänikirjan kesto:

8h 30min

Sivua:

223

Kielet:

suomi

Julkaistu:

24.10.2023

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523826502

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523826496

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Frendit, rakkaudet ja iso kamala juttu –
E-kirja, Äänikirja

Samana päivänä, kun sain kirjan luettua, Matthew Perry sai rauhan sielulleen. Tosi surullinen uutinen, jolle kirja kertoo traagisen taustan. Tarinan pääteema on vakava päihderiippuvuus, ei siis esim. Chandlerin näytteleminen.

Sanna

Mielenkiintoinen kirja rankasta ja muistettavasta elämästä. Tämän kirjan kohdalla olisi toivonut, että olisi ollut saatavilla alkuperäiskielellä. Lukijalla oli sietämätön tapa taivuttaa genetiivi MatthewIN (vs Matthewn)

Taru

Tämä oli kuunneltava suru-uutisen jälkeen. Aikajana vähän sekava, mutta oli kuitenkin kiinnostava kuunnella. Lukija todella heikko! Teoksiin, joissa on paljon englanninkielisiä sanoja, pitäisi valita lukija jolla on edes hieman taitoa lausua ko. sanoja.

Tero

Kirja oli kirjoittajansa näköinen, paljon kipuilua riippuvuuksien kanssa. Ihan kuuntelemisen arvoinen. Lukija ei osaa ääntää englantia, josta iso miinus. Muuten ihan hyvä lukija. Olisin kuunnellut englanniksi, jos se versio olisi ollut saatavilla.

Tilda