Frihet- Jonathan Franzen

Arvostelu 4.5
756 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

I den här romanen tecknar Jonathan Franzen ett skarpt och ömsint porträtt av medelklassfamiljen Berglund där makarna Patty och Walter som medvetna medborgare och närvarande föräldrar kämpar för en bättre värld. De sopsorterar, engagerar sig i sin miljö och cyklar till jobbet i stället för att ta bilen. De är politiskt intresserade och trogna liberaler. Men åren går, barnen växer upp och flyttar hemifrån. Skuggor från Pattys och Walters första tid tillsammans hinner ifatt dem och det är inte längre lika lätt att hålla ihop familjen och äktenskapet. Deras liv tillsammans är inte längre lika självklart.
Med det amerikanska samhället som fond speglas här hur vi lever våra liv. Hur kan vi hålla fast vid våra ideal när allt runtomkring oss förändras? Hur hanterar vi förväntningar och besvikelser och den frihet vi kämpat oss till och tar så för given, men som samtidigt kräver så mycket av oss?
Frihet betraktas som en av de mest storslagna skildringarna av dagens Amerika. Boken väckte stor uppmärksamhet och höjdes till skyarna när den utkom i original hösten 2010.
Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Rebecca Alsberg
Muoto:
E-kirja
Sivut:
756
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
12.10.2011
E-kirjan kustantaja:
Brombergs Bokförlag
ISBN e-kirja:
9789173373777

© Brombergs Bokförlag (E-kirja)