Gasellit- Pekka Salminen

Arvostelu 4.6
8h
195 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Neljä ystävystä, yksi bändi, yksi unelma.

Yhden Suomen suosituimman rap-ryhmän matka heidän itsensä kertomana.

Lukiokaverukset innostuvat freestyle-rapista ja alkavat tehdä musiikkia. Haaveissa siintää keikkaelämä. Intoa on, taitoa vähän vähemmän ja epävarmuuskin paistaa läpi. Yksi asia on silti varmaa: bändissä oleminen on parasta.

Vaikka välillä riidellään, on päämäärä yhteinen. Pian oma ääni löytyy eikä kauankaan, kun Gasellit nousee listoille ja klubien ja festivaalien lavoille, ja Jäniksen vuosi, Imus, Muistanks mä väärin? tai Mitä mä Malagas? löytävät kaikupohjaa.

Pekka Salmisen kuljettama tarina on rehellinen, maanläheinen ja samaistuttava – Gasellien näköinen bändikirja, mutta myös tarina ystävyydestä ja oman jutun löytämisestä.

Gasellit on vuonna 2008 perustettu rap-yhtye, joka yhdistää musiikissaan saumattomasti melodisen ja modernin rytmimusiikin sekä underground-rapin suorapuheisuuden. Sen edellinen levy Jano nousi listaykköseksi vuonna 2018 ja seuraavana vuonna Gasellit palkittiin Vuoden yhtye -Emmalla.

Pekka ”Päkä” Salminen on yksi Gasellien kolmesta MC:stä. Hän on aiemmin kirjoittanut romaanin Sä maksat yhdessä Miikka ”Hätä-Miikka” Niirasen kanssa.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
8h
Sivut:
195
Kielet:
suomi
Julkaistu:
7.10.2021
Äänikirjan kustantaja:
Johnny Kniga
ISBN Äänikirja:
9789510451953
E-kirjan kustantaja:
Johnny Kniga
ISBN e-kirja:
9789510451960

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Gasellit – E-kirja, Äänikirja

Hyvää tietoa ja hyvin luettu👍🏼

Eetu

Hyvä

Lari

Todella kiinnostava läpileikkaus kyseisestä bändistä. Tullut kuunneltua paljon ukkojen musaa ja kirja ei ollut yhtään huonompi kun musiikkikaan. 5/5

Lauri

Loistava kirja! Vaikka samaistumispintaa ei musiikkialaan löydy yhtään niin tämä tarjosi paljon ajattelemisen aihetta oman elämän pohdintoihin. Tunteiden käsittelyn kerronta oli miltei terapeuttista kuunneltavaa, varsinkin kun lukijan ääni toi jollain tapaa hyvin turvallisen tunteen.

Tiia

Kiinostava alusta loppuun asti ja mielenkiintoinen tarina kuunnella!!

Eetu

Avasi hyvin Gasellien matkaa huipulle, muistutti myös, ettei unelmiin pääseminen tapahdu aina ilman duunia tai vain sormia napsauttamalla

Emilia

On hyvä

Jukka

Mahtava katsaus artistielämään. Kuuntelin samalla spotifystä biisejä, josta puhuttiin kirjassa. Biisien taustatarinat oli mielenkiintoisia ja mahtavaa, että Gasellit oli itse kirjaa lukemassa. Hyvää settiä!

Ville

Hyvä👍🏼👍🏼👍🏼

Anna

👌🏻👌🏻👌🏻👍🏻

Pippo

👍

Martin

Vaikka genre ei kiinnostaisi, suosittelen kuuntelemaan tai lukemaan. Itse tehnyt molemmat 😂 Päkän lukemana kirja "aukeaa" eritavoin kuin lukemalla. Jokainen varmasti tunnistaa itsessään kirjassa kuvatun epävarmuuden ja tarpeen onnistua, iästä ja työstä huolimatta.

Kati

Hyvä oli!

Tiina

Todella hyvin ja elävästi kirjoitettu sekä luettu kirja! Tykkäsin tosi paljon kaikista yksityiskohdista ja oli mielenkiintoista kuulla bändin matkaa!

Rita

Älyttömän kova kokonaisuus, mielenkiintoinen tarina veljeydestä! Iso hatunnosto.

Matti