Glöm bort din saknad- Ann-Luise Bertell

5h 49min
198 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Det är femtiotal i världen, filmstjärnornas tid, men i den leriga byn i Österbotten är allt som det alltid har varit. En familj flyttar hem från Kanada men återkomsten blir inte som de har hoppats. Korna förfryser sina klövar i lagården, och mammas läppstift, hattar och drömmar måste gömmas bort i en koffert på vinden. Jobbet på banken som pappa hade blivit utlovad infinner sig aldrig.

Det här är en roman om en by, en å och dess invånare, sedd med ett barns klara blick. Marlene är inte en söt flicka som den ständigt leende systern Sus. Men hon är nyfiken och vill få reda på allt, om bygdens mystiska platser som Kirksal och om hur man gör barn. Hon ser föräldrarnas förbittrade ställningskrig, känner sina egna lustar ila i sig, hör grannarnas illvilliga skvaller och lär sig sin mormors häxaktiga kunskap. Men ingen talar om varför pappas resväska en dag står packad.

Glöm bort din saknad är en parallellroman till Vänd om min längtan, berättad av dottern Marlene istället för modern Maria. Lika rinnande mödolöst och kroppsligt som tidigare skildrar Ann-Luise Bertell en flickas uppväxt. Hur lär sig ett barn om klass och könsroller? Hur blinda för varandra kan mödrar och döttrar vara? Marlenes röst är stark och hennes egen. En människa kan sakna en annan så mycket att hon slutar se dem hon lever intill.
Kirjailija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
5h 49min
sivua E-kirja:
198
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
11.5.2022
Äänikirjan kustantaja:
Förlaget M
ISBN Äänikirja:
9789523334892
E-kirjan kustantaja:
Förlaget M
ISBN E-kirja:
9789523334687

© Förlaget M (Äänikirja)

© Förlaget M (E-kirja)