Gnister

Gnister

Tietoa kirjasta

Språket i Linda Skugges novell Gnister är rått, brutalt och ärligt. Ingenting förskönas eller lämnas osagt. Vi får följa Nicole in på bara huden och försöker förstå vad det är som har gått fel. Hon är trasig, men hon har sitt gnister och det kan ingen ta ifrån henne. Vissa sår läker aldrig.

Nicole är även en av karaktärerna i den högaktuella romanen 1989, som Linda Skugge skrivit tillsammans med sin syster Sigrid Tollgård.

Mitt allra första minne. Jag är väldigt liten, nästan en liten bebis. Jag skriker och det är kallt och hårt, som om jag ligger på ett golv. Jag skriker och skriker, mitt ansikte är alldeles blött av tårar. Jag ropar på mamma, men ingen kommer. Ingen hör mig. Jag är en liten tjej med mörkt lockigt hår. Jag har ett gult nattlinne med vita svampar på. Det är långärmat och går ända ner till fötterna.

Det här är en ljudnovell från Novellix, inläst av författaren själv. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Läs mer på novellix.se

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Gnister