Gomorra. Mafian valtakunta

- Roberto Saviano

Arvostelu 3.8
14h 20min
284 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Italiaa kuohuttanut bestseller rikollisklaanien toimintatavoista ja kansainvälisestä laittomasta liiketoiminnasta

Dokumenttiromaani paljastaa globaalin suurrikollisuuden tylyt kasvot: murhat, veriset valtataistelut ja piraattibisneksen, joka ulottuu Suomeen asti.

Gomorra vie matkalle Italian niemimaan eteläisimpiin osiin, joita rikollisklaanit hallitsevat väkivaltaisin ottein. Toimittaja-kirjailija Roberto Saviano tutki, liikkui ja työskenteli Napolin pahamaineisimmilla alueilla ja värväytyi ryhmittymien hanttihommiin. Hän näki sisältäpäin, miten Systeemiksi kutsuttu järjestelmä toimii. Rikollispomojen leveän elämän lisäksi sen todellisuuteen kuuluvat veriset valtataistelut ja murhat. Raaka Systeemi on myös osa globaalia rikosbisnestä, sillä se siirtelee pääomia, perustaa ja sulkee yrityksiä ja investoi ympäri maailmaa. Vaateteollisuus ja muut kulutustavarat ovat klaanien uusia aluevaltauksia. Italialaisen muodin piraattikopiot ja Kiinasta tuleva tavara leviää Napolin sataman kautta Suomeen asti. Myös rakennus- ja kuljetusbisnes, ase- ja huumekauppa ovat merkittäviä tulonlähteitä. Lailliset yritykset sotketaan harmaaseen talouteen edullisilla jätekuljetuksilla. Asiakasta kiinnostaa vain hinta, ei se, minne myrkkylasti kaadetaan. Camorran mailla Etelä-Italiassa syöpäkuolleisuus kasvaa eikä kukaan tiedä, missä kaikkialla syödään ongelmajätteillä terästettyä viljaa. Vuonna 2008 Matteo Garronen ohjaama elokuvaversio voitti Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnon.

Italialainen toimittaja ja kirjailija Roberto Saviano (s. 1979) tuli tunnetuksi dokumenttiromaanillaan Gomorra. Mafian valtakunta (suom. 2007), joka kertoo napolilaisesta Camorra-rikollisjärjestöstä. Rikollisklaaneilta useita tappouhkauksia saanut Saviano elää jatkuvan vartioinnin alaisena ja vaihtaa asuinpaikkaa säännöllisesti. www.robertosaviano.it

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Hannimari Heino

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

14h 20min

Sivua:

284

Kielet:

suomi

Julkaistu:

3.11.2021

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510480434

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510480441

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Gomorra. Mafian valtakunta – Äänikirja, E-kirja

Upea… syväluotaavaa tutkintaa hyvin avattuna kerronnassa

Tapio

Jjgghj

kari

Kirja aiheesta toiseen pomppiva ja sekava, lukija hyvä

Taru

Perusteellinen, ehkä jopa pitkäveteinen. Surullista touhua, maapallomme raiskausta.

Jouni