Gräset är mörkare på andra sidan

Arvostelu 4.2
14h 33min
412 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

I Gräset är mörkare på andra sidan rämnar fasader, något främmande hotar och skogen är inte att lita på. En ung kvinna, Sofie, har kört av vägen och dött i en våldsam krock. Då hennes fästman Benjamin får se ett fotografi taget av en hastighetskamera ser han att hon inte var ensam i bilen - var det ens en olycka? En gång var sjakket ett sammansvetsat pojkgäng i Pedersöre. Benjamin bor kvar men svartsjuka misstankar om Sofies hemliga liv har ätit sig in i honom. Looke har flyttat till Helsingfors och jobbar med tv och radio trots sin grava stamning.

Christoffer studerar folkloristik i Åbo och ska gifta sig med sin pojkvän. Simon har blivit ortens präst men förlorat tron. Nu möts de alla i hembyn på Sofies begravning.

Begär och hemligheter är sammantvinnade i denna uppväxthistoria, thriller och rysare. Gräset är mörkare på andra sidan är en mäktig läsupplevelse: Skrattet fastnar i halsen, ilningar av skräck går över ryggen, men intrigen tvingar en vidare.

Hur djupt går arvet av våld och trångsynt religiositet på den österbottniska landsbygden? Varför har Raamt, den ondskefulla mytologiska figuren börjat gå igen? Och vad hände med den lilla flickan Sidrid Ask som tappade bort sig i skogen för många år sedan? De begär som inte får säga sitt namn förlorar man kontrollen över - med skrämmande konsekvenser.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

14h 33min

Sivua:

412

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

2.8.2021

Äänikirjan kustantaja:

Schildts & Söderströms

ISBN Äänikirja:

9789515253712

E-kirjan kustantaja:

Schildts & Söderströms

ISBN e-kirja:

9789515230942

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Gräset är mörkare på andra sidan –
E-kirja, Äänikirja

En bra bok blir bättre med bra läsare!

En bok på välläst finlandssvenska med spänning, sorg och glädje.

Nina