Gregor från Ovanjord- Suzanne Collins

Arvostelu 4.2
189 Sivut
Gregor
bookCoverFor

Yhteenveto

Gregor från Ovanjord är den första av fem delar i en fängslande fantasyserie ("The Underland Chronicles") av Suzanne Collins, författaren till supersuccén "Hungerspelen". Fantasi, spänning, äventyr, humor och starka känslor är ingredienserna i denna underbara sträckläsningsbok.

När Gregor ska passa sin tvååriga lillasyster Boots försvinner hon genom en öppning i tvättstugan. Gregor kastar sig efter och faller … och faller. Slutligen hamnar han i Underjord, som befolkas av stora råttor, spindlar, kackerlackor och bleka människor med lila ögon. En värld som – visar det sig – bara har väntat på att syskonparet ska komma. Gregor är nämligen omnämnd som krigare i en gammal profetia och Boots är prinsessan som alla kackerlackor dyrkar.

I det mörka, främmande landet råder fiendskap mellan de olika invånarna. Ett krig är nära förestående. Underjords öde vilar helt i syskonparets händer, men Gregor har bara en önskan: att ta sig hem. När han får reda på att hans försvunna pappa sitter fängslad i Underjord ändrar han sig dock och ger sig rakt in i ett svindlande farligt äventyr.

En fantasyserie för Collins-fantaster.

Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Lottie Eriksson
Muoto:
E-kirja
Sarja:
Osa:

1

Sivut:
189
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
15.5.2013
E-kirjan kustantaja:
Bonnier Carlsen
ISBN e-kirja:
9789163875601

© Bonnier Carlsen (E-kirja)