Grimmin saduista Controliin

Grimmin saduista Controliin

Esseitä pelien ja kirjallisuuden rajalta

Tietoa kirjasta

Grimmin saduista Controliin käsittelee digitaalisten pelien ja kirjallisuuden monisyistä suhdetta - klassikoista kulttiteoksiin, Lovecraftista Dark Soulsiin ja Dyyni-kirjoista Dune-peliin.

Kirjat ja pelit asetetaan usein vastakkain: nuoret eivät lue tarpeeksi ja pelaavat liikaa. Tämä keinotekoinen vastakkainasettelu jättää huomaamatta kirjoja ja pelejä yhdistävät tekijät.

Digitaaliset pelit ovat 2020-luvun alussa paljon muutakin kuin kilpailua, suorituksia tai e-urheilua. Pelit ovat kehittyneet monipuolisiksi tarinankerronnan välineiksi, jotka ammentavat runsaasti vaikutteita myös kirjallisuudesta.

Teos valottaa kirjallisuuden ja pelien suhdetta tarkastelemalla pelejä, jotka perustuvat kirjoihin tai kirjasarjoihin. Mitä kirjojen tarinoille, hahmoille, maailmoille ja tyylilajeille tapahtuu, kun ne muovataan uuteen, interaktiiviseen kerronnan muotoon?

Yhdeksänhenkiseen tekijäjoukkoon kuuluu niin kirjailija, toimittaja, tutkija, pelikääntäjä kuin runoilijakin. Moniäänisen esseeteoksen ovat toimittaneet kirjailija Tuukka Hämäläinen ja tutkija Heidi Rautalahti.

Teoksessa mukana:
Tuukka Hämäläinen
Joonatan Itkonen
Heli Koponen
Aleksi Kuutio
Senja Littman
Esa Mäkijärvi
Aura Nurmi
Heidi Rautalahti
Jani Saxell

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Grimmin saduista Controliin