Gucci - Tyttären muistelmat

Gucci - Tyttären muistelmat

Tietoa kirjasta

Vangitseva perhedraama ja ainutlaatuinen kurkistus maailmankuulun muotitalon kulissien taa

Patricia Guccin teos on yhtä aikaa sekä valaiseva katsaus Guccin muoti-imperiumin syntyyn ja satumaisiin menestyksen vuosiin että omakohtaisuudessaan koskettava kertomus tarkoin vartioidusta perhesalaisuudesta.
Aldo Gucci loi isänsä perustamasta pienestä paikallisesta käsityöläisyrityksestä Hollywoodin tähtien ja kuninkaallisten tunnetuksi tekemän globaalin brändin. Huiman menestyksen päivinä vauhtisokeus vei kuitenkin miehen mennessään, ja lopulta hänet tuomittiin vankeuteen verolakien kiertämisestä.
Hän joutui syrjään perheyrityksen johdosta ja sai seurata, miten seuraava sukupolvi petti hänet ja pakotti koko suvun myymään yhdessä rakennetun muotitalon kansainväliselle sijoitusyhtiölle.
Dramaattisen yrityshistorian ohessa Aldo Guccin tytär Patricia kertoo myös isänsä tarkoin varjellun rakkaustarinan, jonka paljastuminen olisi 1960-luvulla johtanut muoti-imperiumin johtajan varmaan tuhoon.
Patricia Gucci syntyi Aldo Guccin ja hänen sihteerinsä Brunan salaisen rakkauden hedelmänä 1960-luvun alussa, jolloin perheellisen miehen syyllistyminen aviottoman lapsen hankintaan oli Italiassa rikos. Aldo ei kutenkaan voinut mitään tunteilleen Brunaa kohtaan, ja välttääkseen skandaalin hän lähetti raskaana olleen Brunan synnyttämään Lontooseen. Myöhemmin Aldo järjesti Brunan ja Patrician lähelleen Roomaan, missä hän yritti piilotella heitä Italian viranomisilta, medialta ja omalta perheeltään.
Patricia Guccin sydämeenkäyvä kertomus vanhemmistaan ja omasta salatusta elämästään perustuu hänen omiin muistoihinsa ja kokemuksiinsa, hänen äitinsä Brunan haastatteluihin sekä Aldo Guccin ylitsepursuavan runsaisiin kirjeisiin rakastetulleen.

Patricia Gucci kävi koulunsa Englannissa, Italiassa ja Sveitsissä sekä opiskeli Yhdysvalloissa. Vuonna 1982 hän sai kutsun Guccin sukuyrityksen hallitukseen, missä tehtävässä hän jatkoi vuoteen 1987 saakka, jolloin yritys myytiin Invetscorpille. Hänen isänsä Aldo Guccin kuoleman jälkeen Patriciasta tuli tämän ainoa perillinen, joka on keskittynyt luomaan omaa uraa erilaisten kirjallisten projektien parissa.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Gucci - Tyttären muistelmat