Gudar och odjur- Denise Mina

Arvostelu 3.6
11h 25min
296 Sivut
Alex Morrow
bookCoverFor

Yhteenveto

Det är strax före jul och kön på postkontoret i Glasgow är lång, julkort och presenter ska skickas. Plötsligt rusar en svartklädd man med ansiktet täckt av en balaclava in i lokalen. Martin Pavel hukar sig ner på golvet under mynningen på en AK47. Hans ögon är helt fixerade på det vettskrämda barnet som ligger bredvid honom och ser med förskräckelse på hur barnets farfar lugnt hjälper rånaren att samla alla pengar i en säck. Därefter möter den gamle mannen rånarens blick och inväntar skottet, en brutal avrättning och den svartklädde mannen försvinner.

Kriminalinspektör Alex Morrow har precis återvänt från sin föräldraledighet och får ansvaret för utredningen. Den gamle mannen var enligt alla vittnesmål en vänlig och ärlig man med hög moral och socialistiska värderingar. Det går inte att upptäcka någon som helst kriminell belastning. Hur kom det sig att denna mönstermedborgare utan att tveka hjälpte en rånare?

Denise Minas Glasgow är en stad där korruptionen sprider sig och underminerar hela samhällsstrukturen. Människor ljuger och bedrar, låter sig mutas och utpressar. Misär kan inte bekämpas. Godhet väcker misstänksamhet. Den som försöker kämpa emot är dömd att misslyckas, eller dö. Gamla arbetarhjältar och klasskämpar förvandlas till män vars sista strid gäller att till varje pris behålla sina egna förmåner och sin egen makt. Makt som korrumperar.

Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Boel Unnerstad
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Osa:

3

Äänikirjan kesto:
11h 25min
Sivut:
296
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
20.11.2017
Äänikirjan kustantaja:
Bonnier Audio
ISBN Äänikirja:
9789176516232
E-kirjan kustantaja:
Minotaur
ISBN e-kirja:
9789187645167

© Minotaur (E-kirja)