Häätanhu

Häätanhu

Tietoa kirjasta

Häätanhu on romaani, jossa ihminen ja luonto ovat yhtä.

Anna Maria viettää kesäänsä metsämökissä vanhan koiransa kanssa. Syksyllä hän jättää idyllin lopullisesti ja siirtyy ulkomaille. Yksinäisten vuosien jälkeen Anna Maria on päätynyt valitsemaan läheisen suhteen mieheen, jonka rinnalla häntä odottaa uusi elämä uudessa ympäristössä. Melkein seikkailu.

Tämä kesä on viimeinen myös vanhalle uskolliselle koiralle, Anna Marian vakituiselle seuralaiselle. Kesänaapurit ja aikuistuneet lapset ilmaantuvat kuvaan vain tullakseen ja häipyäkseen, tai he ovat läsnä Anna Marian mielessä, kuten rakastettu jonka luokse hän aikoo lähteä. Romaani kuohuu maiseman värejä ja vivahteita, elämyksiä, tunnetta, sisäistä tapahtumista.

Häätanhu ilmestyi 1973. Sen itsenäinen jatko-osa on romaani Unta vain (2007).

Eeva Kilpi (s. 1928) on Espoossa asuva kirjailija ja runoilija. Hänen runsaasti käännettyyn tuotantoonsa kuuluu mm. romaaneja, novelli- ja runokokoelmia ja omaelämäkerrallinen trilogia. Hän on tarkastellut tuotannossaan evakkokarjalaisuutta ja on tunnettu ihmissuhde- ja luontoaiheistaan. Kilpi on näyttänyt suuntaa seksuaalisuuden ja vanhenemisen kuvaajana. Hänet on palkittu monipuolisesta ja yhteiskunnallisesta tuotannostaan muun muassa SKS:n palkinnolla ja Pro Carelia -kunniamerkillä.

Kirjailija.Eeva Kilpi
Lukija.Eija Ahvo

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Häätanhu