Haavoittunut sydämeni

Elämä Bergmanien perheessä

Arvostelu 3.9
13h 41min
283 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kaunistelematon kertomus kaikesta siitä, mikä voi murtaa sydämen

Daniel Bergmanin omaelämäkerta on tarina hänen vanhemmistaan, lapsuudesta tunnekylmässä kodissa, taistelusta kovassa elokuvateollisuudessa ja sairaudesta, joka pakotti hänet kirjoittamaan tämän kirjan tyttärelleen, ennen kuin on liian myöhäistä.

”He olivat kykenemättömiä rakastamaan muuta kuin työtään” sanoo Daniel Bergman vanhemmistaan elokuvaohjaaja Ingmar Bergmanista ja konserttipianisti Käbi Lareteista. Anteeksipyytelemättömän rehellisessä omaelämäkerrassaan hän kuvaa traumaattista suhdetta kaukaiseksi jääneeseen äitiin ja vahvaan isään, joka ohjaili poikansa elämää joskus julminkin ottein.

Yksinäinen lapsi kasvaa elokuvien parissa ja rakastuu elokuvien tekemiseen. Lopulta kuitenkin filmimaailman pinnallisuus käy Danielille ylivoimaiseksi, ja nuorella iällä alkanut filmiura vaihtuu ensihoitajan työhön. Kunnes vakava sydänvika ja MS tauti tekevät hengenpelastajasta itsestään pelastettavan.

Sydän on kirjoitettu syvästi rakastetulle tyttärelle, joka on saanut seurata voimattomana, kuinka sairaus vaikuttaa heidän elämäänsä. Särkynyt sydän on rehellisyydessään paikoitellen henkeäsalpaavaa luettavaa.

”Daniel Bergman välittää liikuttavan kuvan emotionaalisesti epävakaasta lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisuudesta isän suorassa tai epäsuorassa ohjauksessa. Sähköistävää tekstiä”

– Dagens Nyheter

Daniel Bergman on työskennellyt elokuvateatterioperaattorina, apulaisohjaajana ja ohjaajana. Hän on ohjannut sekä pitkiä elokuvia että dokumentteja. Hänen ohjaamansa dokumenttielokuva Prioritet ett sai hänet vaihtamaan elämänsä suuntaa. Bergman kouluttautui ensihoitajaksi ja on työskennellyt pelastustehtävissä Tukholman alueella ja Gotlannissa. Särkynyt sydämeni on hänen debyyttinsä kirjailijana.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Katarina Luoma

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

13h 41min

Sivua:

283

Kielet:

suomi

Julkaistu:

24.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

Minerva

ISBN Äänikirja:

9789523757585

E-kirjan kustantaja:

Minerva

ISBN e-kirja:

9789523757578

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Haavoittunut sydämeni – Äänikirja, E-kirja

Ingmar Bergmanin Laterna Magica on loistava teos. Nyt poika taisi laittaa paremmaksi.

Frank

Alkutaival kirjassa oli kiinnostava, loppuosassa tarinat alkoivat toistaa itseään.

Maarit

Jäi kesken, liian sekava. Mielenkiinto ei riittänyt.

Hanna