Häivähdys punaista

Häivähdys punaista

Hella Wuolijoki ja hänen sisarensa Salme Pekkala vallankumouksen palveluksessa

Tietoa kirjasta

Tieto-Finlandialla palkittu kiehtova kaksoiselämäkerta

Kuka tai mikä Hella Wuolijoki oikein oli? Oliko hän kirjailijan, liikenaisen ja radiojohtajan rooliensa takana sittenkin vakooja? Mikä oli hänen todellinen roolinsa sosialistien kansainvälisessä verkostossa ja sotien ajan poliittisissa väännöissä? Entä kuka tai mikä oli hänen sisarensa, Britannian kommunistipuolueen taustavaikuttaja Salme Pekkala-Dutt?

Hella Wuolijoen tyttärenpoika, valtiot. tri Erkki Tuomioja etsi vuosia vastauksia myös moniin muihin kysymyksiin. Niistä syntyi tämä kaksoiselämäkerta, joka kartoittaa perhesiteiden lisäksi maailmansotien aikaisia poliittisia yhteyksiä, avaa ovia salonkeihin, salaisiin neuvotteluhuoneisiin ja intiimeihin sisätiloihin. Teos seuraa rohkeasti ja raikkaasti kahta tahtonaista ja heidän monia miehiään kansainvälisen politiikan, vallan ja kaupankäynnin maailmassa.

Erkki Tuomioja on mm. pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen ulkoministeri, poliittisen historian dosentti ja Historioitsijat ilman rajoja -yhdistyksen puheenjohtaja. Hän on toiminut lukuisissa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvissä tehtävissä ja kirjoittanut useita ulkopolitiikkaa ja poliittista historiaa käsitteleviä teoksia.

Kirjailija.Erkki Tuomioja
Lukija.Jussi Puhakka

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Häivähdys punaista