Häkissä – Hannes Hyvösen tarina

Häkissä – Hannes Hyvösen tarina

Tietoa kirjasta

Hurja-Hanneksen pysäyttävä tarina.

Jääkiekkoilija Hannes Hyvönen puristettiin jo juniorina kovaluisen pelaajan muottiin, jossa hän taisteli tiensä huipulle – mutta kadotti itsensä. Lopulta koko elämä piti rakentaa uudelleen.

Hannes Hyvönen oli ikäluokkansa lahjakkaimpia jääkiekkoilijoita ja kipusi juniorivuosien vaikeuksista huolimatta aina ammattilaiseksi asti. Sateenkaaren päässä odottivat miljoonasopimus ja sen suoma unelmien elämä. Muutamaa vuotta myöhemmin tuosta unelmasta ei kuitenkaan ollut enää mitään jäljellä. Päihteet syrjäyttivät perheen ja uran, ja Hannes päätyi kodittomana ja rahattomana kaverinsa sohvalle ja oli valmis päättämään päivänsä. Vaihtoehtona oli pelaajauraa leimanneen koviksen viitan hylkääminen ja itsensä löytäminen.

Häkissä on ravisuttava kuvaus kohtuuttomista odotuksista, vääristyneistä unelmista, tunteiden hyväksymisestä, taistelutahdosta ja välittämisestä; se on selviytymistarina, joka raivaa tietä kohti terveempää urheilukulttuuria.

Marika Lehto on Mikkelistä kotoisin oleva toimittaja-kirjailija ja viestintäalan yrittäjä. Lehto oli ehdokkaana vuoden 2018 Suuren journalistipalkinnon ja tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon voittajaksi jutullaan ”Raakaa leikkiä – kullan kääntöpuoli”, joka käsitteli joukkuevoimistelun valmennuskulttuuria.

Hannes Hyvönen on entinen jääkiekkoilija, joka saavutti urallaan muun muassa MM-pronssia, KHL:n mestaruuden ja kolme Suomen mestaruutta. Nykyään hän toimii valmentajana Oulun Kärppien organisaatiossa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Häkissä – Hannes Hyvösen tarina