Halun säännöt

Halun säännöt

Tietoa kirjasta

Rohkea debyytti seksuaalisuudesta, vallasta ja valinnanvapaudesta

New Yorkissa asuvalla Evellä on ihana tyttöystävä, mutta myös epävarmuudesta kumpuava vapaudenkaipuu. Niinpä Eve postaa itsestään alastonkuvia nettipalstalle ja saa kutsun ryhtyä kolmanneksi pyöräksi kiltin Olivian ja karismaattisen Nathanin suhteeseen. Kolmikko aloittaa pelin, joka vuoroin kiehtoo, vuoroin ahdistaa Eveä. Vuoden mittaisen suhteen aikana Eve joutuu kysymään itseltään moneen kertaan, mitä on lupa haluta? Kuinka paljon voi itsestään antaa toisille, ja kuinka paljon voimme toisilta vaatia?

Säkenöivä ja odotettu romaani käsittelee monisyistä aihettaan yhtä aikaa rajun ja herkän proosan keinoin. Fishmanin teos herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia ja tarjoaa lukijoille aivan uutta ajateltavaa itsetuntemuksesta sekä seksin ja vallan suhteesta #metoon jälkimainingeissa.

Halun säännöt on New Yorkissa asuvan Lillian Fishmanin esikoisromaani. Se on listattu yhdeksi vuoden 2022 odotetuimmista teoksista useissa yhdysvaltalaismedioissa.

”Teos kuvaa halujen ja vallan suhteiden häilyvyyttä syvällisellä ja armottomalla tavalla.” – Raven Leilani

Lillian Fishman on valmistunut taiteiden maisteriksi New Yorkin yliopistosta, jossa mm. kirjailijat Zadie Smith, Jonathan Safran Foer ja Jeffrey Eugenides opastivat häntä Halun sääntöjen kirjoittamisessa. Hän asuu New Yorkissa, ja Halun säännöt on hänen ensimmäinen romaaninsa.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Halun säännöt