Haru, eräs saari

Haru, eräs saari

Tietoa kirjasta

Myyttisen saaren lumotut kesät.

Klovharu, pieni ulkoluoto Pellingissä Suomenlahdella, on tuttu maisema maailmankirjallisuudesta. Sen neljään tuuleen katsova mökki on tullut laajalti tunnetuksi Tove Janssonista kertovista artikkeleista ja dokumenteista.

Tove Jansson vietti taiteilijapuolisonsa Tuulikki Pietilän kanssa saarella liki kolmekymmentä kesää – unohtumattomia elämänvaiheita täynnä työtä, askareita ja leikkiä herkän luonnon ja arvaamattoman meren keskellä. Saarella kalastettiin, korjattiin veneen moottoria, rakennettiin rantaan ajautuneesta bambulastista leijoja myrskyn kuljetettaviksi, sommiteltiin erikokoisista kivistä kalliolle mosaiikkeja ja kivilinnoja, jotka meri sai syksyisin viedä mennessään.


Haru, eräs saari on täynnä elämyksiä ja oivalluksia, joista välittyy saarella elämisen filosofia ja koko elämisen filosofia luopumiseen ja loppuun saakka.

Tove Jansson (1914-2001) tunnetaan kansainvälisesti parhaiten lastenkirjailijana ja kuvataiteilijana - "muumien äitinä". Hänen tuotantoonsa kuuluu myös romaaneja, novelleja, kuunnelmia ja draamaa, joista hän on saanut paljon kiitosta.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Haru, eräs saari