Hävittäjälentäjä Hans Wind – Viimeinen kotka

Arvostelu 4.2
4h 7min
Tositarinoita sodista
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kapteeni Hans "Hasse" Wind oli yksi maamme tunnetuimmista sodan ajan hävittäjälentäjistä - jollei peräti tunnetuin. Hän oli 75 ilmavoiton mies ja hänet nimitettiin ansioistaan kaksinkertaiseksi Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-ristin ritariksi. Hassen sota ilmassa kesti kolme vuotta. Se päättyi vakavaan haavoittumiseen 28. kesäkuuta 1944. Kotka oli tuolloin lentänyt hävittäjäkoneen ohjaimissa viimeisen lentonsa. Mutta henkilökohtaisella, paljon syvemmällä tasolla sota ei ollut lähelläkään loppua. Se kesti kirjaimellisesti heinäkuulle 1995, jolloin kotka kohosi viimeisen kerran siivilleen.

Seppo Porvalin yhdessä Anja Windin kanssa työstämä kirja valottaa Hans Windin elämää kadettikoulun käyneenä upseerina ja herrasmiehenä, nuorena huimapäänä, joka ryntäsi päin vihollista välittämättä tippaakaan omasta turvallisuudestaan, mutta ennen kaikkea ihmisenä. Miehenä sankaritekojen ja ritariuden takaa. Sankaruudesta elämä lähetti kalliin laskun. Sitä Hans Wind joutui maksamaan kuolemaansa saakka.

Anja Wind on Hans Windin vanhin tytär, Anjalle Hasse jätti kaiken jäämistönsä. Tähän materiaaliin kirja Hävittäjälentäjä Hans Wind - Viimeinen kotka perustuu.

Kannen kuva: SA-kuva. Kannen design: Markus Paajala.

Lukija(t):

Osa:

24

Äänikirjan kesto:

4h 7min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

5.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

Lind & Co

ISBN Äänikirja:

9789180512862

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hävittäjälentäjä Hans Wind – Viimeinen kotka –
Äänikirja

iha jees

Matias

Asiallinen

Kari

Se totuus minkä kommunismi pimitti kymmeniä vuosia.

Antti

👍

Markku