Hävittäjälentäjä Hans Wind – Viimeinen kotka- Seppo Porvali, Anja Wind

Arvostelu 4.2
4h 7min
Tositarinoita sodista
bookCoverFor

Yhteenveto

Kapteeni Hans "Hasse" Wind oli yksi maamme tunnetuimmista sodan ajan hävittäjälentäjistä - jollei peräti tunnetuin. Hän oli 75 ilmavoiton mies ja hänet nimitettiin ansioistaan kaksinkertaiseksi Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-ristin ritariksi. Hassen sota ilmassa kesti kolme vuotta. Se päättyi vakavaan haavoittumiseen 28. kesäkuuta 1944. Kotka oli tuolloin lentänyt hävittäjäkoneen ohjaimissa viimeisen lentonsa. Mutta henkilökohtaisella, paljon syvemmällä tasolla sota ei ollut lähelläkään loppua. Se kesti kirjaimellisesti heinäkuulle 1995, jolloin kotka kohosi viimeisen kerran siivilleen.

Seppo Porvalin yhdessä Anja Windin kanssa työstämä kirja valottaa Hans Windin elämää kadettikoulun käyneenä upseerina ja herrasmiehenä, nuorena huimapäänä, joka ryntäsi päin vihollista välittämättä tippaakaan omasta turvallisuudestaan, mutta ennen kaikkea ihmisenä. Miehenä sankaritekojen ja ritariuden takaa. Sankaruudesta elämä lähetti kalliin laskun. Sitä Hans Wind joutui maksamaan kuolemaansa saakka.

Anja Wind on Hans Windin vanhin tytär, Anjalle Hasse jätti kaiken jäämistönsä. Tähän materiaaliin kirja Hävittäjälentäjä Hans Wind - Viimeinen kotka perustuu.

Kannen kuva: SA-kuva. Kannen design: Markus Paajala.

Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Osa:

24

Äänikirjan kesto:
4h 7min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
5.9.2022
Äänikirjan kustantaja:
Lind & Co
ISBN Äänikirja:
9789180512862

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hävittäjälentäjä Hans Wind – Viimeinen kotka – Äänikirja

👍

Joel

🇫🇮🇫🇮🇫🇮🇫🇮

Kaija

Aihe on kyllä loistava!

Annukka

Hienon henkilön hyvin kuvattu kirja, jota on mielenkiintoinen seurata ja lukija ansaitsee erityiskiitoksen selkeästä ja helposti seurattavasta luennasta.

Matti

Hyvä kirja

Sakari

Melko hyvä

Tuomo

😄

Jari

Kunnia veteraanien muistolle!

Tero

Hyvä ja mielenkiintoinen teos. Hyvä ettei sitä ole turhaan paisuteltu ”sivutarinoilla”, vaan Hasse tekoineen on aidosti keskiössä.

Mikko

Hyvä

Pasi

Hyvä

Kari

Mielenkiintoinen kirja Sankarin henkilökuvauksesta.

Reijo