He eivät tiedä mitä tekevät- Jussi Valtonen

Arvostelu 4.2
25h 55min
510 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Finlandia-voittaja 2014!

Mitä tapahtuu kun isä tutkii työkseen kissojen hermosoluja ja pojan elämäntehtävä on puolustaa eläinten oikeuksia? Alussa on pieni perhe: Joe, Alina ja vastasyntynyt Samuel. Joe on amerikkalainen neurotieteilijä, joka yrittää edetä urallaan uudessa kotimaassaan Suomessa. Alina on puolestaan jättänyt omat opintonsa ja keskittyy hoitamaan Samuelia kotona.

Vuosia myöhemmin Joe elää palkittuna huippututkijana Yhdysvalloissa uuden, onnellisen perheensä ympäröimänä. Toisella mantereella aikuisuuden kynnyksellä tasapainoileva Samuel etsii omaa paikkaansa. Kun sopiva ideologia ja yhteisö viimein löytyvät, mikään ei voi enää pysäyttää häntä. Isänsä tapaan hän on valmis tekemään vaikeitakin ratkaisuja oikeaksi uskomansa asian takia.

Jussi Valtonen (s. 1974) on helsinkiläinen kirjailija ja psykologi. Hän on aiemmin julkaissut kaksi romaania ja novellikokoelman. Hän viimeistelee neuropsykologian alaan kuuluvaa väitöskirjaa, johon liittyvästä tutkimuksesta hän on tehnyt suuren osan Yhdysvalloissa. Hänen edellinen romaaninsa Siipien kantamat sijoittui Bonnierin romaanikilpailussa toiseksi ja sai sekä kriitikoilta että kirjabloggareilta erittäin myönteisen vastaanoton.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
25h 55min
Sivut:
510
Kielet:
suomi
Julkaistu:
16.12.2014
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789513184810
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789513174651

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle He eivät tiedä mitä tekevät – E-kirja, Äänikirja

Loistavan nerokas kuvaus. Tarina antaa monissa kohdin ajattelemisen aihetta ja visioi lähitulevaisuutta. Hieno lukukokemus.

Birgitta

Varsinkin alkuun oli vaikea pysyä mukana ja keskittyä. Ihan ok

Anni

Piti mielenkiinnon yllä loppuun asti.

Emilia

Tiedän tämän jo kesäkuussa olleen tämän vuoden paras kuuntelemani kirja. Lukija onnistuu työssään loistavasti. Iso peukku ja suositus!

Jyrki

Loistava teos, kokonaisuus erinomainen ja koheesio niin lähellä täydellisyyttä kuin voi kohtuudella toivoa. Lopetus kuitenkin hieman ontuu. Lukija muuten hyvä, mutta englannin taito on toisluokkainen. Eritoten nähden kuinka tärkeä osa englanninkieliset kohdat kirjalle ovat.

Aleksi

Alkupuoli kirjasta oli todella sekava ja paikoin erittäin tylsä. Lopusta onneksi parani hieman kun ei antanut periksi. Olisi ehkä enemmän luettava kuin kuunneltava kirja.

Saana

Klisee hysteerisistä naisista

Kirjan ensimmäisessä kolmanneksessä esiintyvän epävarmuudesta kärsivän naisen Alinan kuvaus on toisinaan niin sovinismilta maistuva ja suoraan sanottuna klisee hysteerisesta bimbo naisesta, että vei nautinnon pitkälti kirjasta, jonka eettiset aiheet muuten kiinnostivat valtavasti. Sama hysteria toistuu myös toisen naishahmon Miriamin kohdalla. Niin Freudilasta, että oli vaikea uskoa että kirjailijalla on kouluttautunut psykologi... Ja melkein lopetin kuuntelun tästä syystä kokonaan useampaan otteeseen. Kirja paranee kuitenkin loppua myöten kun tarina siirtyy kuvaamaan miestä ja poikaa. Lukijalla kaunis ääni, mutta itseä jäi hieman häiritsemään kuinka usein kirjassa toistuvasti käytetyt englanninkieliset sanat ja paikan nimet lausuttiin väärin.

Laura

Todella mielenkiintoinen ja monikerroksinen romaani!

Venla

Hieno lukukokemus

Kuinka väärin me ihmiset voimme ymmärtää toisiamme ja luoda kehän, jossa heitämme lapsen pois pesuveden mukana. Olisiko aihettä puhua avoimemmin ja luottaa vähemmän algoritmien luomaan tietoon ja maailmankuvaan. Hämmentävä mutta ajattelua herättävä lukukokemus. Huikea tarina ja ajan ilmiöiden pohdinta. Kirja parhaasta päästä. Odottelen kirjailijalta uutta yhtä hyvin pohdittua teosta. Suosittelen lämpimästi.

Raino Pietarinen