Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen

Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen

Tietoa kirjasta

Vilttitossu suuttuu Heinähatulle, koska isosisko väittää hänen olleen vauvana kalju. "Minä kostan tämän sille lettipäälle", Vilttitossu päättää. Seuraavana yönä Heinähattu menettää lettinsä, ja pikkusisko väittää erään jyrsijän napsaisseen ne poikki. Siitäkös Heinähattu suuttuu!

Vilttitossu saa vakuutettua konstaapeli Isonavalle, että joku kaljupäinen henkilö on leikannut Heinähatun letit. Sen täytyy olla se kuuluisa varas, Kalju-Koponen, Isonapa päättelee oitis.
Nauruhermoja kutkuttavaan tarinaan mahtuu myös kakkukestejä Alibullenin neitien kanssa, hullunkurisia väärinkäsityksiä sekä todellista sisarusrakkautta.

Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoja rakastetaan niin Suomessa kuin maailmalla. Heinähattu ja Vilttitossu -sarja aloitti heidän menestyksekkään yhteistyönsä lastenkirjailijoina. Salla Savolainen on Suomen terävintä kuvittajakärkeä, palkittu ja arvostettu tekijä. Hänenkin työnsä tunnetaan ympäri maailman.

Helsingissä asuva Tiina Nopola (s. 1955) on lastenkirjailija, näytelmäkirjailija ja elokuvakäsikirjoittaja. Hänen rakastettuja Siiri-kuvakirjojaan (kuv. Mervi Lindman) on julkaistu vuodesta 2002 lähtien. Tiina Nopola tunnetaan myös supersuosituista humoristisista lastenromaaneista, jotka hän on kirjoittanut yhdessä sisarensa Sinikka Nopolan kanssa. Heinähattu ja Vilttitossu -kirjoja sekä Risto Räppääjiä leimaa hauska tilannehuumori ja kekseliäs kielenkäyttö. Hahmot ovat myös valloittaneet näyttämöt ja valkokankaat. Heidän kirjojensa julkaisuoikeuksia on myyty lukuisiin maihin, mm. Kiinaan, Japaniin ja Brasiliaan.Salla Savolainen (s. 1962) on kiitetty ja monipuolinen kuvittaja, jonka kädenjälki näkyy lukuisissa lastenkirjoissa. Hän on kuvittanut mm. Riina Katajavuoren, Tove Appelgrenin, Leena Virtasen, Tapani Baggen sekä Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjoja ja kirjoittanut ja kuvittanut myös neljä omaa kuvakirjaa. Savolainen on ollut kolmesti Finlandia Junior -ehdokkaana, ja vuonna 2005 hänelle myönnettiin Grafia ry:n jakama Rudolf Koivu -palkinto kuvituksesta Leena Virtasen kirjoittamaan Pikku Xing -kuvakirjaan.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Heinähattu, Vilttitossu ja Kalju-Koponen