Hetken hohtava valo

Hetken hohtava valo

Tietoa kirjasta

Itkosen uusi romaani on yhtä aikaa suuri ja intiimi sukupolvitarina, jonka tapahtumat liikkuvat Suomessa ja maailmalla 1950-2000-luvuilla.

Koukuttavan tarinan keskiössä ovat itsevarma, menestynyt elektroniikkakauppias Esko, joka palvoo amerikkalaista elämänmuotoa ja uutta tekniikkaa, sekä hänen epävarma, elämälleen suuntaa etsivä toimittajapoikansa Esa.

Mittakaavaltaan ja otteeltaan Kohti-romaania (2007) muistuttava romaani saa taustakseen puolen vuosisadan aikana tapahtuneen murroksen Suomessa: jälleenrakennuskauden toimelias maa, jossa uudet kodinkoneet merkitsivät edistystä ja onnea, vaihtuu vuosikymmenten mittaan kriisien ja tyhjenevien unelmien virtuaalitodellisuudeksi.

Kun perheen vaiheita aletaan kelata auki, sotkuisilta VHS-nauhoilta löytyy paljon muutakin kuin Calgaryn olympialaisten kohokohtia. ”Me kaikki ehdimme olla vähän mitä sattuu, elämä on niin pitkä, hetkiä niin paljon. Ihmiset ovat pinnalta katsoen yksinkertaisia, kaikki muuttuu monimutkaiseksi kun heihin kunnolla tutustuu.”

Kirjailija.Juha Itkonen
Lukija.Aarne Linden

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hetken hohtava valo