Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä!
    
Jaa kirja    
Allu saa isältään syntymäpäivälahjaksi laatikollisen vanhoja meriesineitä. Myrskylyhdyn, kaukoputken ja merikarttojen seasta löytyy ikivanha merikapteenin päiväkirja, joka johdattaa Allun ja hänen kaverinsa Rikun hurjalle mielikuvitusmatkalle maailman merille. Meritavaroiden joukosta löytyy myös jotain, joka pelästyttää pojat pahanpäiväisesti. Yllättävä löytö johdattaa kaverukset aarteen jäljille pieneen merenrantakylään, Myrskylahteen.
Allun ja Rikun lisäksi kallisarvoista aarretta näyttää havittelevan kuitenkin myös salaperäinen, luihunnäköinen merikarhu, joka yrittää saada pojat kynsiinsä. Mikä himoittu aarre mahtaa olla ja kenelle se lopulta kuuluu?
Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä! (2014) on Marja Ahon esikoisteos ja käynnistää kirjasarjan Rikun ja Allun jännittävistä seikkailuista. Teos valittiin Lasten LukuVarkaus 2015 -finalistiksi. Kirjasarja on suunnattu 6–11-vuotiaille. Marja Aho (s. 1972) on lahtelainen lasten- ja nuortenkirjailija sekä kuvittaja. Ahon ”Hii-o-hoi! Aarre näkyvissä!” -teos valittiin Lasten LukuVarkaus 2015 -finalistiksi.
Näytä lisää