Hiljaa virtaa Don I- Mihail Šolohov

Arvostelu 4.1
20h 26min
Hiljaa virtaa Don
bookCoverFor

Yhteenveto

Venäläisen nobelistin eeppinen pääteos, osa 1.

Hiljaa virtaa Don luotaa 1900-luvun alun historiallista myllerrystä Venäjällä sellaisena kuin sen kokivat Donin kasakat.

Kun ensimmäinen maailmansota syttyy, kasakoiden erikoisasema vapaana soturikansana ei pelasta heitä joutumasta rintamalle. Venäjän poliittinen tilanne heijastuu Tatarskin kyläyhteisöön, kun rintamalla ovat kylän omat pojat. Myöhemmin vallankumousten ja sisällissodan jakolinjat halkovat itse kylän. Sodassa kukaan ei ole ulkopuolinen – mutta totta kai kasakoiden elämään kuuluvat myös luonto, hevoset ja rakkaus. Veristen mullistusten taustalla virtaa hiljainen, muuttumaton Don.

Venäläiseen kirjallisuuteen erikoistuneen Juhani Konkan suomennos on julkaistu äänikirjana vuosina 1988–89.

Mihail Aleksandrovitš Šolohov (1905–1984) oli venäläinen kirjailija, joka syntyi Donin alueella kasakkasukuun ja liittyi myöhemmin bolševikkeihin. Šolohovin tyyliin on liitetty neuvostoaikainen termi sosialistinen realismi, mutta hän osoittaa teoksessaan olevansa myös psykologinen realisti ja ihmissuhteiden tutkailija parhaiden venäläisten kertojien tapaan. Šolohov kirjoitti pääteostaan vuosina 1925–1940 ja sen ensimmäinen osa ilmestyi 1928. Hän sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1965.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Juhani Konkka
Muoto:
Äänikirja
Osa:

1

Äänikirjan kesto:
20h 26min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
20.11.2020
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510439043

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hiljaa virtaa Don I – Äänikirja

Ok

Harri

Loistava.

Irene

👍

Minna

?

hyvä

Jorma