Hirttämättömien lurjusten yrttitarha

Hirttämättömien lurjusten yrttitarha

Tietoa kirjasta

Mitä on tekeillä Turtolassa?

Miksi Peuravuoman luomuyrttitilaa ympäröi vankka aita? Liikkeellä on outoja huhuja: tilalle väitetään kadonneen ihmisiä. Pelkäämätön poliisimies Jalmari Jyllänketo lähtee tonkimaan totuutta esiin luomutarkastajan valepuvussa.

Sinnikäs supon etsivä pääsee nopeasti asioista jyvälle. Peuravuomassa ei ehkä noudateta lain kirjainta, mutta sen henki on kunniassa: rosvot kiinni! Tästä leikistä poliisimies innostuu. Jyllänkedosta tulee työvoimapulasta kärsivän tilan kovaotteinen rekrytoija. Monenlaiset Luojan mieliharmit ja hirttämättömät lurjukset löytävät uuden elämänmuodon rautakaivoksen uumenista. Raakaluontoinen motoristi seestyy, graffari omaksuu kestäviä elämänarvoja ja vuorineuvoksillekin laukeaa yllättäviä optioita.

Hirttämättömien lurjusten yrttitarha on Paasilinnan 25. romaani. Siinä paha saa palkkansa ja ison talon edut.

Arto Paasilinna (1942–2018) tunnettiin lennokkaana humoristina, terävänä satiirikkona ja omaperäisenä tarinankertojana ja ihmiskuvaajana. Paasilinnan teoksia on käännetty noin viidellekymmenelle kielelle ja hänen kirjoistaan on tehty niin elokuva-, näytelmä- kuin sarjakuvasovituksia.

Kirjailija.Arto Paasilinna
Lukija.Esa Saario

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hirttämättömien lurjusten yrttitarha