Hitlerin kopla

20 natsi-Saksan johtajaa

- Markku Jokisipilä

Arvostelu 4.4
20h 16min
410 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kuka kukin oli Kolmannessa valtakunnassa?

20 viiltävää henkilökuvaa kansankiihottajista natsiaatteen mannekiineihin. Minkälaisia ihmisiä olivat Hitlerin uskolliset kätyrit Goebbels ja Göring? Tai Saksan Lapin-armeijan komentaja Eduard Dietl?

Markku Jokisipilä on koonnut yhteen natsi-Saksan suurimmat vaikuttajat: poliitikot, byrokraatit, sotilaat, liikemiehet ja taiteilijat. Monitahoiset henkilökuvat avaavat hyytävän näkymän Kolmannen valtakunnan häikäilemättömiin valtapeleihin. Mutta oliko näillä intomielisillä natseilla lainkaan inhimillisiä piirteitä? Hitlerin ja sotilasjohtajien lisäksi mukana ovat muun muassa ulkoministeri Joakim von Ribbentrop, elokuvaohjaaja Leni Riefenstahl sekä Saksan ensimmäinen naispuolinen lentäjä-ässä Hanna Reitsch, joka yritti vielä viime hetkellä pelastaa Hitlerin puna-armeijan saartamasta Berliinistä.

Markku Jokisipilä (s. Helsingissä 1972) on tutkija ja Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja. Hän on julkaissut useita historiallisia teoksia, joista viimeisin on Kolmannen valtakunnan vieraat: Suomi Hitlerin Saksan vaikutuspiirissä 1933-1944 (yhdessä Janne Könösen kanssa, Otava, 2013).

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

20h 16min

Sivua:

410

Kielet:

suomi

Julkaistu:

2.12.2022

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510485507

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510428566

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hitlerin kopla – E-kirja, Äänikirja

Hyvä ja mielenkiintoinen

Petri

Loistava kirja joka uskaltaa käsitellä vaikeita aiheita ilman ylimääräistä lietsontaa

Mika

Hieno läpileikkaus ajasta, mahdollisuudesta, itse saatanasta ja hänen mahdollijistaan. Yllätyin myös Jokisipilän maailman luokan kerronnasta.

Mika

👍

Mikko