Hoitajan arkipäivä

- Marja-Liisa Vilhunen

Arvostelu 3.8
96 sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Sote-alan hallintouudistusten ja säästöjen suunnitteluun palaa rahaa ja mediatilaa. Samaan aikaan psykiatristen sairaaloiden hoitajat kärsivät alituisesta arvostus- ja resurssipulasta. Pitkän linjan erikoissairaanhoitaja, Nikkilän, Kellokosken ja Harjamäen sairaaloissa työskennellyt Marja-Liisa Vilhunen (s. 1947) on nyt eläkkeellä vapaa sitoumuksestaan puhua julkisuudessa työnantajastaan vain positiivisia asioita. Ja sanottavaa riittää! Kaikilla työkavereilla terveys ei riittänyt eläkkeelle asti, joten Vilhunen puhuu myös heidän puolestaan.

Kirja sisältää kuvauksia käytännön työstä sekä hoitajan ja potilaan kohtaamisista. Lisäksi käsitellään omaisten roolia sekä hoitotyötä työnantajan ja yhteiskunnan näkökulmasta. Mukana on myös eettistä pohdintaa. Kieli on värikästä ja helppolukuista, ja kirjassa on elämänmakuisia esimerkkejä ja hauskoja anekdootteja mielisairaalan arjesta. Sairaalan työolojen puutteita tuodaan perustellusti esiin.

Hoitajien ja hoitoalalle aikovien sekä potilaiden ja heidän omaistensa lisäksi myös päättäjien kannattaa tutustua kirjaan. Kirja tarjoaa ainutlaatuista sisäpiirin tietoa sote-päätösten taustalle.
Kirjailija(t):
Muoto:
E-kirja
sivua E-kirja:
96
Kielet:
suomi
Julkaistu:
1.7.2016
E-kirjan kustantaja:
Reuna Publishing House Oy
ISBN E-kirja:
9789527221464

© Reuna Publishing House Oy (E-kirja)