Hornet-lentäjä- Heikki Mansikka

Arvostelu 4.5
11h 28min
220 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

”Muistan ajatelleeni, että jos oli meidän vuoromme tehdä historiaa, niin olkoon sitten niin.”

Tarina nuoren miehen matkasta Hornet-lentäjäksi kurkistaa Suomen vaarallisimman ammatin kulisseihin ja maamme ensimmäisen superhävittäjän ohjaamoon.

Kun psykiatriseksi sairaanhoitajaksi opiskeleva Heikki Mansikka kuuli ystävältään Ilmavoimista, hän tiesi vihdoin mitä halusi elämässään tehdä. Alkoi pitkä ja vaativa tie kohti F/A 18 Hornet -hävittäjän ohjaimia ja lopulta laivueen komentajuutta. Lentäjäuransa aikana Mansikka oppi ennen kaikkea itsestään ja päätyi osaltaan muuttamaan simputuskulttuuria kohti ihmisläheistä johtajuutta. Nuorena lentäjänä hän halusi olla itse paras, mutta kouluttajana hän toivoi oppilaidensa lentävän itseään paremmin.

Millaista on lentää Hornet-hävittäjää, jonka G-voimat voivat viedä tajunnan ja jonka ohjaimissa onnistumiseen tai kuolemaan johtavat päätökset pitää tehdä sekunnin murto-osissa? Entä miltä tuntuu, kun harjoittelun sijasta valmistaudutaan lähtemään suojaamaan Suomea tositilanteessa?

Everstiluutnantti (evp.) Heikki Mansikka on lentänyt Suomen ilmavoimissa Hornetilla kolmella vuosikymmenellä ja edennyt Hornet-lennonopettajaksi ja Hornet-laivueen komentajaksi. Hän teki hävittäjälentäjien kognitiivista kuormitusta ja suorituskykyä käsittelevän väitöskirjan Coventry Universityssä ja on Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti. Mansikka toimii lisäksi Chief Air Combat Scientist -roolissa suomalaisessa Insta Groupissa tehtävänään tutkia ja kehittää Ilmavoimien ja erityisesti hävittäjäohjaajien suorituskykyä.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

11h 28min

Sivut:

220

Kielet:

suomi

Julkaistu:

16.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510489093

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510489116

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hornet-lentäjä – E-kirja, Äänikirja

Ei voi kuin suositella kaikille joita vähääkään kiinnostaa ilmailu/sotilasilmailu.

Joonas

Mielenkiintoisesti ja rehellisesti kirjoitettu teos hävittäjälentäjän työstä. Arvostan!

Minna

Erittäin mielenkiintoinen kirja. Lukija hyvä. Tykkäsin ja suosittelen.

Maarit

Mielenkiintoinen kuvaus alaan, joka itselle niin vieras. Unelmat ja vahva työ kannattaa aina.

Seija

👍🏼

Ville

Hyvä kirja

Sami

Mielenkiintoisia asioita toki, mutta läpi kirjan tuntuu kumpuavan joku selittämätön vastenmielisyys, joka lienee jotain kateutta, mutta myös sivistyneen maailman välttämättömyydeksi katsotun tappamis- ja tuhoamistoiminnan kustannusten järjettömyyden ymmärtämättömyyttä.

Pekka

Hyvin kirjoitettu ja luettu erittäin mielenkiintoinen katsaus hävittäjälentäjän elämään ja mielenmaisemaan.

Lauri

👍

Pasi

Kirja on hyvä ja erityisesti silloin kun aihe kiinnostaa! Lukijalta osasin jo odottaa miellyttävää kuuntelukokemusta 😎👍🏻 Suuret kiitokset!

Olli

Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu teos. Hyviä tarinoita kokonaisuuden sisällä. Hyvä kuva lentäjän vaatimuksista.

Markku

👌👍

Suvi

Todella kattava kirja. Suosittelen kaikille ilmailun ystäville ja miksei muillekin hieman erilaisesta ammatista kiinnostuneille. Kaikille lentosimulaattori harrastajille ehdoton valinta. Ten points 👍

Janne

Mielenkiintoinen

Petteri

Haluan hävittäjälentäjäksi!

Jukka