Hotelli Desperado

Hotelli Desperado

Tietoa kirjasta

Daniel ja Isla tapaavat syksyisessä Ateenassa. Isla on elänyt suojattua elämää Suomessa, Daniel kokenut sodan kauhut Syyriassa. Daniel haluaa Suomeen Jakob-veljensä luo, mutta matkanteko tyssää, kun hänet ryöstetään.

Islan kirjailijaisä päätyy haastattelemaan Danielia rikosromaaniaan varten. Isla lukee salaa isänsä muistiinpanoja ja saa tietää järkyttäviä asioita Danielista. Loman jälkeen Isla palaa perheineen Suomeen. Daniel jää Ateenaan.

Talven lähestyessä Danielin epätoivo kasvaa. Eräänä yönä hän sekaantuu väkivaltaiseen yhteenottoon, soittaa Islan isälle ja kertoo, että hänen on päästävä pois Ateenasta.

Marja-Leena Tiaisen Hotelli Desperado oli vuoden 2022 Topelius-kirjallisuuspalkintoehdokas.

"Sydäntäpuristavan realistinen kirja kuvaa uskottavasti sitä, mitä pakolaiset ja turvapaikanhakijat joutuvat usein kokemaan saadakseen sen, mitä me pidämme itsestäänselvyytenä: turvallisen, ihmisarvoisen elämän. Hotelli Desperadossa koko maailman myllerrys tiivistyy kahteen ihmiseen. Syyrian sota tulee Danielin myötä osaksi suomalaisen Islan elämää. Intensiivinen romaani tihentää maailmanlaajuisen myllerryksen ihmisen kokoiseksi kertomukseksi." Topelius-palkintoraati

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hotelli Desperado