Hotelli Tulagi

Arvostelu 4.2
14h 32min
315 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Toinen maailmansota on ohi, mutta hävittäjälentäjä Jack McGuiren oma taistelu on vasta alkamassa. Jack McGuire rakastaa lentämistä. Toisen maailmansodan syttyessä hän vaarantaa elämänsä päivittäin taistellessaan Tyynellämerellä Yhdysvaltain merijalkaväen hävittäjälentäjänä japanilaisia vastaan. Koneen ohjaamo on ainoa paikka, missä Jack löytää oman rauhan. Sodan loputtua Jack ei kuitenkaan pysty enää palaamaan lapsuutensa maisemiin. Hän palaa takaisin Salomonsaarille ja perustaa hotellin paikkaan, jonka yli hän lensi sodan aikana.

Vaikka sota on ohi, palaaminen sodan muistoihin saa Jackin levottomaksi kun hän joutuu käymään myös omaa sisäistä taisteluaan kuunnellessaan sodan runtelemien hotellivieraiden tarinoita.

Hotelli Tulagi on kirja elämänhalusta ja menetyksestä, sodasta ja rakkaudesta, ja siitä, kuinka elämä voi kuljettaa ihmistä kauas ajassa ja paikassa.

Heikki Hietala kirjoitti kirjaa kahdentoista vuoden ajan. Hotelli Tulagi julkaistiin Englannissa v. 2010, Yhdysvalloissa 2011 ja uudestaan Englannissa 2012 (Fingerpress). Kirja on tiettävästi ensimmäinen suomalaisen englanniksi julkaisema romaani. Kirja on edelleen myynnissä Amazonin verkkokaupassa sekä Barnes & Noblen verkkokaupassa ja se on huomioitu myös Goodreads-verkkosivustolla.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Seppo Raudaskoski

Muoto:

Äänikirjan kesto:

14h 32min

Sivua:

315

Kielet:

suomi

Julkaistu:

14.4.2022

Äänikirjan kustantaja:

Sitruuna

ISBN Äänikirja:

9789527471418

E-kirjan kustantaja:

Sitruuna

ISBN e-kirja:

9789525701616

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hotelli Tulagi –
E-kirja, Äänikirja

Hyvät kirjat harvoin muuttuvat loistaviksi elokuviksi, kun taas keskinkertaisista kirjoista on usein luotu mieleenpainuvia elokuvia. Tämä kirja kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan. Jatko-osakin piilee rivien välissä: Kay palaa vauvan kanssa Tulagiin. Nautin Hietalan kirjasta Tuhkat, se on tiivistetty teos, toisin kuin tämä, jossa kohtaa runsauden puutetta. Kuten mainittu, se muistuttaa elokuvakäsikirjoitusta. Kiitos siitä, hyvä kirja herättää tunteita suuntaan tai toiseen. Suosikkilukijani Jukka Pitkänen vaikutti myös väsyneeltä loppua kohden. Hänelläkin lienee ollut mielessä: ”Eikö tämä kirja koskaan lopu?”

Marko

Ihana

Pia

👍

Janne

Pidin kirjasta. Onnistunut loppu. Lukija superhyvä.

Ritva