Hotelli Tulagi- Heikki Hietala

Arvostelu 4.2
14h 32min
315 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Toinen maailmansota on ohi, mutta hävittäjälentäjä Jack McGuiren oma taistelu on vasta alkamassa. Jack McGuire rakastaa lentämistä. Toisen maailmansodan syttyessä hän vaarantaa elämänsä päivittäin taistellessaan Tyynellämerellä Yhdysvaltain merijalkaväen hävittäjälentäjänä japanilaisia vastaan. Koneen ohjaamo on ainoa paikka, missä Jack löytää oman rauhan. Sodan loputtua Jack ei kuitenkaan pysty enää palaamaan lapsuutensa maisemiin. Hän palaa takaisin Salomonsaarille ja perustaa hotellin paikkaan, jonka yli hän lensi sodan aikana.

Vaikka sota on ohi, palaaminen sodan muistoihin saa Jackin levottomaksi kun hän joutuu käymään myös omaa sisäistä taisteluaan kuunnellessaan sodan runtelemien hotellivieraiden tarinoita.

Hotelli Tulagi on kirja elämänhalusta ja menetyksestä, sodasta ja rakkaudesta, ja siitä, kuinka elämä voi kuljettaa ihmistä kauas ajassa ja paikassa.

Heikki Hietala kirjoitti kirjaa kahdentoista vuoden ajan. Hotelli Tulagi julkaistiin Englannissa v. 2010, Yhdysvalloissa 2011 ja uudestaan Englannissa 2012 (Fingerpress). Kirja on tiettävästi ensimmäinen suomalaisen englanniksi julkaisema romaani. Kirja on edelleen myynnissä Amazonin verkkokaupassa sekä Barnes & Noblen verkkokaupassa ja se on huomioitu myös Goodreads-verkkosivustolla.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Seppo Raudaskoski
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
14h 32min
Sivut:
315
Kielet:
suomi
Julkaistu:
14.4.2022
Äänikirjan kustantaja:
Sitruuna
ISBN Äänikirja:
9789527471418
E-kirjan kustantaja:
Sitruuna
ISBN e-kirja:
9789525701616

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hotelli Tulagi – E-kirja, Äänikirja

En olisi ikinä uskonut, että sota- ja hävittäjälentäjäaiheinen kirja voisi olla upea lukukokemus. Tai kuuntelukokemus. Luin välillä paperikirjaa ja välillä kuuntelin. Jukka Pitkäsen lukema teos sai tapahtumat silmieni eteen aivan kuin olisin ollut elokuvissa. Heikki Hietala on kirjoittanut vaikuttavan teoksen: ystävyys, rakkaus ja unelmat - tai niiden kadottaminen - koskettavat lukijaa. Olen myös ällistynyt suomalaiskirjailijan valtavasta tietomäärästä romaanin sota-, historia- ja Amerikka-asioissa. Taustatyötä on ollut järjettömästi.

Liisa

Lajinsa hyvä edustaja. Minulle liian romantisoitu. Lukijan avulla loppuun.

Tuula

Hyvä

Heli

Hyvä kirja, huikea lukija

Jaana

Xx

Seppo Sihvonen

Aivan loistava, tunteikas ja liikuttava tarina, jota Jukka Pitkäsen loistava kerronta tuki hienosti niin, että kuvat piirtyivät mielessä eloon. Kyynelehdin monessa kohdassa.

Marjut

Alku oli tosi lupaava, mutta jotenkin kirja heikkeni, kun alkoi tulla takaumia. Ehkä kronologinen järjestys olisi toiminut paremmin.

Satu

Suosituksen arvoinen elämänmakuinen kirja. Piti otteessaan viimeiseen sivuun asti.

Tiina

Todella leppoisaa kesälukemista!

Timo

Hyvä

Jari

Kirja luettu, täytynee vielä kuunnella kun johan tästä on aikaa 👍🏼

Jouni

Upea kirja, täydellinen kuuntelukokemus, loistava lukija tai paremminkin tulkitsija. Taistelulentäjän sodan, kriisien ja rakkauden kuvaus kuvaus aitoa. Ihan kuin kirjailija olisi itse ollut taistelulentäjä. Tarkkaan ja huolella on taustatyö tehty. Tyynenmeren sodan historia ja Salomonsaaret alkoivat kiinnostaa laajemminkin. Kiitos kirjailijalle, suomentajalle ja lukijalle.

Sirpa-Maija

Mielenkiintoinen ja hieno kirja eksoottisesta ympäristöstä ja uskomattomista toisen maailmansodan ja sen jälkeisistä ajoista. Kuin kirjoittaja olisi ne itse kokenut. Aivan loistava lukija!

Maarit

Wau

Hämmentävän hyvin kirjoitettu kuin kirjailija olisi itse kokenut Tyynenmeren taistelut ja ilmapiirin.

Juha

Olipa ihana aikamatka sotahistoriaa ja upeisiin maisemiin. Vuosien työ sai aikaan upean tarinan! Jukka Pitkäsen ääni teki " elämys matkasta"täydellisen.❣️

Merja