Hugo Simberg- Helena Ruuska

Arvostelu 4.3
14h 13min
330 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Rakastetun taiteilijan arvoituksellinen elämä.
Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli on Suomen rakastetuin taideteos. Millaisen elämän taiteilija itse eli?
Nuori ja omapäinen Hugo Simberg muuttaa Viipurista Helsinkiin vakaana aikeenaan tulla suureksi taiteilijaksi. Koulunkäynti takkuilee, kunnes Axel Gallén rohkaisee Simbergiä, luontaista symbolistia, uskomaan itseensä. Syntyy piruparkoja ja enkeleitä, syntyvät Syksy ja Halla.
Simbergin ura lähtee lentoon ja hän maalaa Tampereen tuomiokirkon pääholvin kattoon käärmeen ja lehteriin alastomia poikia. Syntyy mestariteos, mutta myös skandaali.
Läheisilleen Hugo kertoo riemuistaan ja murheistaan: elämä on ylämäkeä ja alamäkeä niin rakkaudessa kuin taiteessa. Blenda-sisar jakaa ohjeita ja pyyhkii kyyneleitä, kunnes Hugo löytää lopulta oman elämänkumppaninsa. Mutta miksi kuolema, jonka Simberg kuvasi taiteessaan niin lempeänä ja ymmärtäväisenä, leikkaa viikatteellaan hänen elämänlankansa niin varhain?
FT Helena Ruuska on tietokirjailija, äidinkielenopettaja ja kriitikko. Hänen aiempaan tuotantoonsa kuuluvat muun muassa kiitetyt elämäkerrat Marja-Liisa Vartio- kuin linnun kirkaisu (2012) ja Eeva Joenpelto. Elämän kirjailija (2015).

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
14h 13min
Sivut:
330
Kielet:
suomi
Julkaistu:
19.11.2018
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510441411
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510434772

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hugo Simberg – Äänikirja, E-kirja

Kiitos. Upea teos upeasta taiteilijasta!

Maria

Ñyt haavoittunut enkeli lentää Kiitos tekijälle

Kati

Upea kuvaus loppujen lopuksi niin vähän tunnettuun merkittävään suomalaiseen taiteilijaan. Myös taiteilijan sielunmaisema tuli kerronnassa hyvin esiin.

Pirjo

Oli erittäin upeasti tehty kirja!👍🏼

Suvi

Erinomainen elämäkerta, vuosisadan vaihteen ajankuva tulee aivan iholle.

Annu-Liina

Suuri pieni ihminen

Teini-iän, 70- luvun alun, idolini elämästä, olemuksesta ja kohtalosta. Loistava, perusteellinen muttei ollenkaan puiseva eikä tylsä elämäkerta. Hienosti, taiteellisesti, kauniisti kirjoitettu mahtava teos hienon, kompleksisen taiteilijan ja suuren ihmisen erittäin mielenkiintoisesta elämästä. KIITOS! Lukija myös erinomainen.

Kikka Helena Kristiina

Kuvat kirjassa

Kuuntelijoiden kannattaa katsoa kirjan kuvat, ne syventävät kirjan sisältöä

Jouko

Hieno teos!

Gallen Kallelan jälkeen täydentävä kuva aikakaudesta. Unohtamatta kuuntelemaani Virgineä. Lukija mahtava, hienostunut ja osaava.

Kristiina

Tutustumisen arvoinen kojemus

Vaikka H.Simberg on ollut tuttu teoksistaan koko aikuis elämäni ajan, tämä (ääni)kirja avasi taiteilijan persoonaa ja ihmisenä olemista aivan ihanalla tvalla. Kirjoittaja ei yrittänyt täyttää historian aukkoja pähkäilyillä ja arveluilla vaan kunnioitti ja jätti ne historian havinoihin. Olen taas hiukan sivistyneempi, täällä Töölönlahden liepeillä.

Maija-Kaarina