Huutoon vastaa kaiku vain- Ilona Tuominen

Arvostelu 4
10h 52min
218 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Veri on vettä sakeampaa

Ilona Tuomisen trillerissä Huutoon vastaa kaiku vain Lapin jylhiin maisemiin katoaa kaksi naista, eikä tunturissa kukaan kuule yksinäisen huutoa.

Aamu Niemelä ja Kiira Roslund vaeltavat syksyisessä Lapissa. Yöpymispaikalla he kohtaavat miesten polttariporukan, joka saa heidät tuntemaan olonsa turvattomaksi. Ystävykset lähtevät omille teilleen päästäkseen eroon juhlijoista, mutta minne he menevätkin, horisontissa näkyy heitä sitkeästi seuraava kirkkaanpunainen piste.

Kun vaeltajiin ei ole muutamaan päivään saatu yhteyttä, vaikutusvaltainen Roslundien suku ryntää Utsjoen poliisiasemalle vaatimaan laajamittaisia etsintöjä. Kiiran juristiksi opiskellut serkku Cecilia toimii poliisin ja suvun välikätenä. Cecilia on suvun musta lammas, jolle kaikki Roslundit Kiiraa lukuun ottamatta ovat kääntäneet kylmäkiskoisesti selkänsä. Kiira on rakas läheinen, joka ei saa kadota Cecilian elämästä.

Ilona Tuomisen trillerissä Lapin avaran maiseman tunnelma muuttuu klaustrofobisen ahdistavaksi. Aika hupenee, etsinnät pitkittyvät, ja suvun kulissi on kiillotettu valheilla niin ettei Cecilia pysty näkemään sutta lammasten vaatteissa.

Ilona Tuominen (s. 1985) on koulutukseltaan englannin ja ranskan kielen opettaja. Kirjallisuus ja kielet ovat kiinnostaneet Tuomista jo lapsuudesta lähtien, ja hän on tehnyt työtä myös asiatekstien suomentajana. Häneltä on julkaistu kaksi trilleriä, Ja jollen sinua saa (2021) sekä Huutoon vastaa kaiku vain (2022).

Keväällä 2023 Tuomiselta ilmestyy hyvän mielen kirja Seurustelusalaliitto. Se aloittaa lämminhenkisen Kortteli-nimisen romaanisarjan, jossa kerrotaan turkulaisen puutaloyhteisön elämästä. Tuominen työskentelee opettajana Kaarinassa ja asuu itsekin uuden sarjansa kaltaisessa miljöössä vanhassa puutalokorttelissa Turussa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa potkunyrkkeilyä sekä naapureiden kanssa kahvittelua ja neulomista.

Karoliina Niskanen (s. 1987) valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta ja on työskennellyt niin näyttelijänä kuin ohjaajana. Hän on julkaissut musiikkia useilla levy-yhtiöillä ja kirjoittanut rap-lyriikkaa. Hän on myös suosittu äänikirjojen lukija.

Niskasen esikoisromaani Tilhi (2020) sai kipinänsä nuorisoteatterille kirjoitetusta näytelmästä ja työskentelystä laitosnuorten parissa. Rikkinäistä lapsuutta ja vanhemmuuden haasteita käsittelevä teos valittiin ilmestymisvuonnaan Tiiliskivi-palkintoehdokkaaksi. Keväällä 2023 ilmestyy Niskasen toinen romaani Muamo. Romaanissa kahden erilaisen äidin, karjalaisen evakon ja yläluokkaisen ruotsalaisnaisen, tarinat kietoutuvat toisiinsa sodan varjoissa.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

10h 52min

Sivut:

218

Kielet:

suomi

Julkaistu:

27.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523766525

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523766518

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Huutoon vastaa kaiku vain – Äänikirja, E-kirja

Melko epäuskottava ja enemmän viihderomaani kuin dekkari.

Päivi

Jotenkin naiivin oloinen. Sinänsä virkistävän erilainen ja yllättävä rakenne, mutta varsinkin dialogi oli vajaata. Vai tekikö lukija siitä vajaan? Jotenkin väritöntä ja tasapaksua luentaa, vaikka aiemmin olen ko. lukijasta pitänyt.

Tiina

Loistava kirja!

Piia

Wau😍

Sannamari

Hahmot olivat melko ärsyttäviä ja kliseisiä. Kieli ja etenkin dialogi paikoin yksinkertaista ja naiivia. Tarina oli ylipitkä, kolmanneksen verran olisi voinut tiivistää. Odotin myös ahdistavampaa tunnelmaa, mutta kertojien vaihtelu piti huolen siitä, että tunnelma katkesi ja vaihtui toiseen nopeasti. Käänne oli kiinnostava ja teki tarinasta lopulta kuuntelun arvoisen.

Annamari

Jännittävä kirja

Aila

Todella koukuttaja ja painostava juoni, jota ei arvaa etukäteen. Loistava kirja!

Carita

Kulmikas tarina, pikkuseikkoja riitti ja henkilöiden suhteen piti olla tarkkana. Vähän ihmettelin päähenkilöiden keskinäisen dialogin naivia sävyä, kun kyse aikuisista ihmisistä…. Muuten kyllä jännittävä kokonaisuus!

Heli

Jännitystä hyvin rakennettu Ehkä kuitenkin vähän liikaa utopiaa ja naivismia ;)

Päivi

Olipa hyvä

Marjo

Mukaansatempaava, hyvä dekkari.

Hanne

Tarina mielenkiintoinen , Välillä likaa venytetty. Lukija hyvä

Anja

Mukaansatempaava kirja, jossa yllättävä loppukäänne. Suosittelen!

Hanna

Hömppäkirjasta väännetty "dekkari", ei kummoinen. Tylsää jaarittelua tylsistä ihmissuhdeaiheista, lukijakin kaipasi nopeutta 1,2, että jaksoi kuunnella loppuun. Sopisi lukemaan jotain iltasatua.

Amelia

Wow👍

Pirjo