Hyppyniekat

Hyppyniekat

Tietoa kirjasta

Kirppu, heinäsirkka ja hanhi kilpailevat siitä, kuka osaa loikata korkeimmalle. Kaikki ovat tunnettuja hyppytaidoistaan, mutta vain yksi voi olla voittaja. Lisäksi kuningas on päättänyt, että paras hyppääjä saa mennä naimisiin hänen tyttärensä, prinsessan kanssa. Kuka näistä kolmesta selviytyy tehtävästä?

Tanskalaisen sadunkertojan H. C. Andersenin fantasiakertomus vuodelta 1845 on opettavainen kertomus, joka tempaisee mukaansa kaikenikäiset lukijat.

Tanskalainen Hans Christian Andersen (1805–1875) eli H.C. Andersen oli kirjailija ja Tanskan kansallisrunoilija, joka tunnetaan erityisesti lastensaduistaan. 1800-luvulla vaikuttanut kirjailija kirjoitti uransa aikana myös matkakuvauksia, näytelmiä, runoja ja romaaneja. Andersen sai vaikutteita työhönsä lukuisilta ulkomaanmatkoiltaan, ja hänen kertomuksilleen ovat ominaisia fantastiset elementit, koskettavat kohtalot ja jopa yllättävät opetukset. Andersenin saduista on tehty lukuisia elokuvia, televisiosarjoja, näytelmiä ja oopperoita. Hänen luetuimpiin tarinoihinsa lukeutuvat muun muassa Keisarin uudet vaatteet (1837) ja Lumikuningatar (1844). Yksi tunnetuimmista sovituksista on Disneyn animaatioelokuva Pieni merenneito (1989) joka perustuu Andersenin samannimiseen satuun vuodelta 1837.

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hyppyniekat