Hytti nro 6- Rosa Liksom

Arvostelu 3.6
6h 50min
121 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Finlandia-voittaja 2011! Rosa Liksomin huikea kertomus matkasta asioiden ytimeen, suljetun maan sielunelämään ja tytön omaan sisimpään.

Itä on itä ja länsi on länsi, on tyttö ja tytöllä on unelma. On Neuvostoliitto, sen kulahtanut ja absurdi todellisuus, lannistetut mutta kekseliäät ihmiset, korruptio ja tyly lähihistoria. On Siperian juna, junassa hytti ja tytön matkakumppanina venäläinen mies.

Ohi vilahtavat toistensa kaltaiset kaupungit ja pystyyn mätänevät tehtaat, kaduilla lainehtivat joet ja myrkytetyt metsät. Tähdet kolisevat jääkuutioina vihreällä taivaalla ja räkäinen kissa naukaisee yössä.

Rosa Liksom on suomalainen kirjailija ja kuvataiteilija. Hän voitti Finlandia-palkinnon romaanista Hytti nro 6.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
6h 50min
Sivut:
121
Kielet:
suomi
Julkaistu:
1.6.2011
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510392645
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510386439

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Hytti nro 6 – E-kirja, Äänikirja

Kirja on hieno. Pakostakin tulee vertailtua kolmea eri taideteosta, vaikka ne pitäisi arvioida erillisinä. Kaikissa tarinat hyvät. Kirjassa loistaa kieli. Kunnelman mieslukija ei oikein toimi. Elokuva on erinomainen.

Keijo

Lukijan ääni ja tyyli aivan ihana!

Maila

Ok

Kari

🤔🤔

Markku

Mielenkiintoinen

Mamma

Realistisen tuntuinen kertomus ja kuvaus suuren Neuvostoliiton alueista, kansasta ja tavoista. Ristiriitojen maa..

Johanna

Tosi osuva lukija! Kirja taitavasti kirjoitettu, adjektiiveja paljon, tarkasti kuvailtuja yksityiskohtia ilman vaikeaa sanastoa. Tarkka kuvaus vaatii silti täyden keskittymisen. Aito, elämänmakuinen. Tarinassa ei tapahdu isoja juonenkäänteitä, minkä takia toisaalta helposti seurattava.

Ulriikka

Lajaa ja tarpeeksi toistumatonta miljöön kuvailua sisältävä teos, jossa tapahtumat tuntuvat melko tosilta. Todentuntua auttaa mielestäni se, ettei juonen ja tarinan etenemisen vuoksi ole tehty mitään liian yllättäviä käänteitä. Kuunnellessa paikoin hieman vaikeasti seurattava, jos sopivassa kohdassa päätyy hetkeksi miettimään jotain juuri sanottua.

Aarne

Erilainen kuin elokuva

Leena

E-kirja on hieno kokemus. Olisi pitänyt lukea itse. Nyt Sveholmin liki robottimainen ääni häiritsi ja alkuun olin jättää hänen vuokseen koko kirjan kuuntelun kesken. Lukija on tärkeä osa kokonaisuutta.

Kristiina

Loistavaa, värikästä ja rikasta kerrontaa

Anne

Kauniisti kirjoitettu, osuvilla sanavalinnoilla kaiken kertova tarina ihmisestä. Tytön puhumattomuus kertoo enemmän, kuin monet sanat. Rääväsuisen miehen kanssa päähenkilöt muodostavat uniikin, karussa arkisuudessaan mielenkiintoisen parivaljakon. Maiseman- ja vuorokaudenaikojen runollinen kuvaus miellyttää silmää.

Natalie

Pakko sanoa, että ekalla kerralla kun olen tämän lukenut ei sykähdyttänyt aivan kympillä, mutta nyt äänikirjana Pertti Sveholmin lukemana kirja on kasvattanut arvoaan mielessäni merkittävästi. Jokainen lause on kuin erillinen taideteos, jota voi jäädä "makustelemaan". Tuo helvetillinen ärsyttävä sovinistirasistiäijäkin on lopulta niin tuttu ja turvallinen heppu.

Pirita

Tasaisen harmaa sävyinen junamatka.

Asko

Värikästä ja rikasta kielenkäyttöä, mutta liikaa vittua ja kyrpää tekstissä. Ihmettelen että nainen on kirjoittanut tämän kirjan.

Kari