Ihan tavallinen kokaiinikauppias- Riku Siivonen, Bob Malmi

Arvostelu 3.7
6h 2min
bookCoverFor

Yhteenveto

Vetävästi kirjoitettu tarina riippuvuudesta, joka vie mennessään

Bob Malmi oli älykäs ja kiltti lapsi. Hänestä kasvoi ihan tavallinen kokaiinikauppias, joka rakastaa äitiään. Malmi myi kokaiinia julkkiksille, kustannustoimittajille ja satamatyöläisille toistakymmentä vuotta. Ja mitä kovemmat kierrokset, sitä kovempi lasku. Bob Malmille se tarkoitti sitä, että piti soittaa äidille vaikea puhelu. ”Äiti. Mä olen menossa vankilaan. Taas.”

Kukaan ei käytä huumeita siksi, että haluaisi olla rikollinen. Niitä käytetään johonkin tarpeeseen: Osa hakee iloa, osa pakoa omista traumoista, osa yhteyttä maailmaan. Ihan tavallinen kokaiinikauppias on paitsi vetävä elämäkerta ja true crime -kirja, myös syvällistä luettavaa riippuvuuden mekanismeista. Teokseen on haastateltu ihmisiä, jotka tuntevat huumemaailman perin pohjin.

”Bob Malmin tarina kertoo, miksi suhtautumisemme huumeisiin ja niiden käyttäjiin on yleensä väärä. Huumeiden kysynnän tai tarjonnan poistaminen on mahdotonta, ja rikollisuuteen keskittymiseen sijaan meidän pitäisi puhua tunteista: rakkaudesta, surusta, ilosta, häpeästä ja arvottomuuden kokemuksista. Tämä kirja tekee niin.”

– Riku Siivonen

Riku Siivonen on palkittu käsikirjoittaja ja kirjailija. Bob Malmi on nykyään kuivilla, eikä aio palata entiseen elämäänsä.

Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
6h 2min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
15.7.2022
Äänikirjan kustantaja:
Aula & Co
ISBN Äänikirja:
9789523642874

© Aula & Co (Äänikirja)