Ihme

Ihme

Tietoa kirjasta

Menestysteos Huoneen kirjoittajan uutuus!

Hätkähdyttävä historiallinen psykodraama sairaanhoitajasta, jonka on todistettava nuori tyttö pyhimykseksi tai kärsittävä kammottavat seuraukset.

11-vuotias Anna väittää elävänsä pelkällä taivaan mannalla. Kuukausia syömättä ollut tyttö on julistettu ihmeeksi, jota turistit parveilevat katsomassa. Epäilijöiden vaimentamiseksi häntä vahtimaan palkataan sairaanhoitaja Lib. Karski Lib on varma, että Anna on huijari, mutta sitten hän alkaa epäröidä. Viktoriaanisten anoreksiatapausten innoittama trilleri on tähtikirjailija Donoghuen taidonnäyte, josta kuvattu Netflix-sarja ilmestyy 2022.

Irlantilainen, sittemmin Kanadaan muuttanut Emma Donoghue (s. 1969) tunnetaan parhaiten romaanista Huone (2010). Teos oli kansainvälinen myynti- ja arvostelumenestys, ja Donoghuen siitä työstämä elokuvakäsikirjoitus oli ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. Notkeasti genrestä toiseen liikkuva Donoghue on kirjoittanut useita historiallisia romaaneja, joista Ihme sijoittuu Irlannin suuren nälänhädän (1845–1852) jälkeiseen aikaan.

Kirjailija.Emma Donoghue
Lukija.Anna Saksman

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ihme