Ihmiselle susi- Jens Henrik Jensen

Arvostelu 4.1
17h 53min
389 Sivut
Oxen
bookCoverFor

Yhteenveto

Oxenin hurja tarina jatkuu.

Entinen eliittisotilas Niels Oxen lähtee Tanskan nummiseudulle, susien asuinsijoille, etsimään kadonnutta… mutta löytää jotain aivan muuta kuin etsimänsä.

Oxenin vanha pomo, vakoilupäällikkö Axel Mossman pyytää apua näennäisen helpossa tehtävässä: pitäisi löytää iäkäs kollega, joka on kadonnut maatilaltaan. Oxen löytää miltei raunioituneelta tilalta outoja jälkiä. Niitä seuratessaan hän päätyy yhä syvemmälle pimeyteen, missä vaanii susia sanan kaikissa merkityksissä. Jäljet johtavat myös Oxenin vanhaan vakoiluaikaiseen kaveriin, Margrethe Franckiin. Naiseen, jonka menneisyys on huomattavasti vaarallisempi kuin kukaan aavistaa.

Ihmiselle susi on neljäs, itsenäinen osa tanskalaisen Jens Henrik Jensenin (s. 1963) kansainväliseen suosioon nousseessa Oxen-sarjassa, josta SF Studios valmistelee tv-sarjaa. Aiemmin sarjassa ovat ilmestyneet Hirtetyt koirat (2018), Pimeän miehet (2019) ja Jäätyneet liekit (2020), joissa Tanskaa hallitsee salainen valtaeliitti. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään Jensen työskenteli pitkään toimittajana, mitä perua on hänen intohimonsa kätkettyjen valtarakenteiden tutkimiseen.

Vuonna 2019 Jensen sai Ihmiselle susi (tanskaksi Lupus) -teoksesta Martha-palkinnon, kun tanskalaiset lukijat äänestivät sen vuoden suosituimmaksi kotimaiseksi kirjaksi.

”Jens Henrik Jensenillä on kyky kirjoittaa jännittäviä ja vangitsevia rikosromaaneja, jotka tempaisevat lukijan mukaan kiinnostavilla henkilöillään ja juonenkuljetuksellaan.”

- Martha Prisen -lausunnosta

”Tuskin ehtii lukea tarpeeksi nopeasti päästäkseen ratkaisuun”

- Magasinet SØNDAG

”Jensenin paras tähän mennessä”

- Politiken

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Kari Koski
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Sarja:
Osa:

4

Äänikirjan kesto:
17h 53min
Sivut:
389
Kielet:
suomi
Julkaistu:
8.6.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510467626
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510467619