Ihmiskunnan loppulaukka

- Arto Paasilinna

Arvostelu 3.6
6h 51min
131 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Tilastot puhuvat karua kieltä ihmiskunnan alasajosta. Lemmenleikit maistuvat kuten ennenkin, mutta lapsia ei synny missään maailman kolkassa.

Puhuvien suomenhevosten legendaarinen kouluttaja, entinen eläinlääkäri Tarmo Saamakorpi näyttää, mistä käry käy: hän panee toimeksi. Vanha uskollinen Haaveri-Aaroni ratsunaan hän karauttaa naisiin – tällä kertaa jaloin, epäitsekkäin aikein. Ihmissuvun on jatkuttava, ja vanhan konitohtorin värkeistä on vielä varaa.

Vuonna 2010 helmikuun kireänä pakkasaamuna näkee päivänvalon Toivo Armas, potra poika, syntyessään kansainvälinen sensaatio. Poika varttuu Orimattilassa Tarmo-isän hevostilalla äitinsä Tainan hellässä hoidossa. Hevoset ovat pojan parhaita ystäviä.

Miten maailma asettuu, kun se vähin erin hiljenee. Miten asiansa ja elämänsä ratkaisee ihmiskunnan nuorin mies? Työsarkaa on lujasti, niin miehellä kuin kopukallakin. Toivo Armas ja Humu-Aaroni ovat tiukan haasteen edessä.

Arto Paasilinna vie lukijat uuteen vuosituhanteen mehevässä fantasiassaan. Ihmiskunnan loppulaukka on kolkko ajo, mutta se ajetaan repäisevällä vauhdilla. Paasilinnan tapaan.

Äänikirja on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 2000.

Arto Paasilinna (1942–2018) oli suomalaisen huumorin mestari, suosittu ja erittäin tuottelias kirjailija, jonka tuotantoon kuuluu 35 romaania ja lukuisia muita teoksia. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat Jäniksen vuosi, Ulvova mylläri, Hurmaava joukkoitsemurha sekä Hirtettyjen kettujen metsä. Useat Paasilinnan kirjat ovat myös kääntyneet valkokankaalle niin Suomessa kuin maailmallakin.

Paasilinnan teoksia on käännetty yli 40 kielelle ja maailmanlaajuisesti hänen teoksiaan on myyty yhteensä yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. Erityisen suosittu Paasilinna on ollut Ranskassa, missä häntä on verrattu muun muassa Nobel-voittaja Gabriel García Márqueziin.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

6h 51min

Sivua:

131

Kielet:

suomi

Julkaistu:

20.12.2021

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510419793

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510394588

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ihmiskunnan loppulaukka – E-kirja, Äänikirja

Mukava Passilinnalle ominainen rönsyilevä juoni. Lukija on aivan ilmiömäinen virtuoosi esimerkiksi matkiessaan Suomea puhuvia hevosia!

Pasi

Hauska jälleen.

Merja

Artoo Paasilinna

Taattua laatua

Markku