Ilmastoja

Ilmastoja

Tietoa kirjasta

Brooklynissa asuva Lizzie työskentelee yliopiston kirjastossa ja kantaa huolta kaikista: perheestään, huumeriippuvuuden kanssa kamppailevasta veljestään ja elämän heittelemistä kirjastokävijöistä. Lizzien vanha mentori Sylvia on tullut tunnetuksi ilmastonmuutospodcastistaan. Hän palkkaa Lizzien vastaamaan huolestuneiden kuuntelijoiden sähköpostikysymyksiin, joita tulvii oikealta ja vasemmalta. Miten Lizzie voi pelastaa itsensä, perheensä ja kaikki muut, kun lopun ajan merkkejä tulee kuin liukuhihnalta?

Ilmastoja on Syvien pohdintojen jaosto -romaanillaan läpimurron tehneen Jenny Offillin terävän karmiva mutta samalla hauska ja empaattinen uutuusromaani Trumpin valinnan jälkeisestä poliittisesta kaaoksesta ja urbaanin tiedostavasta perhe-elämästä 2020-luvun kynnyksellä. Teos on ehdolla Women's Prize for Fictionin saajaksi, ja se aiheutti heti ilmestyttyään ylistävien arvioiden myrskyn.

”Kuinka voi tiedostaa maailman tuhoutuvan ja samalla huolestua, ehtiikö ostaa kaupasta sipsejä? Jenny Offillin Ilmastoja on älykkäimpiä nykyhetkestämme kirjoitettuja romaaneja.” - Helsingin Sanomat
”Offill on hyvää seuraa maailmanloppuun.” - Kirkus
”Tämä on niin hyvä. Emme ole tähän valmiita emmekä tämän arvoisia.” - Ocean Vuong, kirjailija

Kirjailija.Jenny Offill

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ilmastoja