Iltavahtimestarin kierrokset

- Matias Riikonen

Arvostelu 4
3h 32min
78 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Paljon voi oppia tästä maailmasta vain katsomalla, missä on valot yöaikaan päällä. Vuosina 2014-2017 Matias Riikonen käveli samaa reittiä öisessä Helsingissä. Iltavahtimestarin kierrokset kirjaa tunnontarkasti ylös kohtaamiset
ihmisten, eläinten ja ilmestysten kanssa. Vastaan tulee niin hylättyjä lapsia, kesähämärässä ilakoivia teinejä kuin roskalavalla uivia delfiinejä. Riikonen seurustelee kummitusten kanssa, todistaa Espoon haihtumista ilmaan ja pelkää maailmanloppua Perseidien meteorisateessa.

Öisten katujen fantasmagoria liikkuu kuvista ja kuvauksesta esseemäiseen kerrontaan. Se vaeltaa samoilla rannoilla Mirkka Rekolan kanssa ja tutkii, mitä yhteistä on J. M. Barriella ja Eläinmuseon namusedällä. Se asettuu häilyvien ja ei-olemassaolevien olentojen puolelle ja muistuttaa, että pilvimaisemat ovat olennainen osa kaupunkikuvaa.

Iltavahtimestarin kierrokset on elegantti ja omakohtainen dokumentti aaveiden ja unien kaupungista sekä siitä hinnasta, mikä maksetaan houreille antautumisesta. Kirja on omaelämäkerrallisen teosparin ensimmäinen osa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

3h 32min

Sivua:

78

Kielet:

suomi

Julkaistu:

30.8.2023

Äänikirjan kustantaja:

Teos

ISBN Äänikirja:

9789523634695

E-kirjan kustantaja:

Teos

ISBN e-kirja:

9789523630215

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Iltavahtimestarin kierrokset – E-kirja, Äänikirja

Ihana kirja!

Hannele

Kiertokävely Helsingissä, hienoa kerrontaa.

Timo

Rauhoittava. Voi kuunnella ennen nukahtamista.

Maria

Uskomattoman upea, lyyrinen havainnekuva öisestä Helsingistä!

Ari