Immu Gangstakuiskaaja

Arvostelu 4.1
7h 30min
174 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kyllä tää alkaa olla lähellä sitä Ruotsin mallia. Rikolliset järjestöt on tällaisia klaaneja. Niihin synnytään ja niillä on kaupunginosa, mitä ne hallitsee. Side kuulua siihen jengiin on helvetin paljon tiukempi kuin jossain prätkäjengeissä. Yhtäkkiä toisille tuntemattomat ihmiset on sitten jotain jengiveljiä.

Raa’at pahoinpitelyt, vaaralliset huumausaineet ja räväkät jengipomot ovat vallanneet Suomen median uutissyötteen ja herättävät meissä kysymyksiä. Miksi joku liittyy jengiin? Miten uudet jengit eroavat vanhoista? Ovatko jengisodat myös Suomen tulevaisuus?

Kukapa osaisi vastata paremmin kuin Mika ”Immu” Ilmén.

Immu vietti nuoruutensa Vantaan väkivaltaisessa katujengissä ja nousi myöhemmin moottoripyöräjengi Cannonballin asekersantiksi. Hänen vastuullaan oli muun muassa ampuma-aseiden hankkiminen ja niistä huolehtiminen.

Nyt, rikokset ja väkivallan taakseen jättäneenä itähelsinkiläisenä isänä, Immu paljastaa konnamaailman likaisimman puolen. Immu ei hyssyttele ja lässyttele, vaan kertoo asioista puistattavimpia yksityiskohtia myöten. Hänen viestinsä viranomaisille on selkeä: ”Nyt tarvitaan kovia, määrätietoisia otteita.”

Kirja sisältää myös Immun entisten jengikavereiden sekä muun muassa poliisien kommentteja ja tarinoita suomalaisista jengeistä ja niiden edesottamuksista. Kirjan toinen tekijä Sami Lotila on pitkän linjan toimittaja ja kirjailija.

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirjan kesto:

7h 30min

Sivua:

174

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

2.11.2023

Äänikirjan kustantaja:

Deadline Kustannus Oy

ISBN Äänikirja:

9789527396889

E-kirjan kustantaja:

Deadline Kustannus Oy

ISBN e-kirja:

9789527396629

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Immu Gangstakuiskaaja –
Äänikirja, E-kirja

Todella kaksinaismoraalinen kirja. Lasten ja nuorten ei pitäisi joutua kuuntelemaan tämän ”valistajan” luentoja, ei kouluissa tai yhtään missään. Eka lauseessa kasvattaa, toisessa kehuu itseään kuinka ”uskottava” ja ”kovis” on ollut ja on, kolmannessa kiusaa, arvostelee ja dissaa muita…Ei ihme et nuorten ja lasten rikollisuus ja toisten kiusaaminen vain lisääntyy.. Tää valistajahan hyväksyttää kaikki tekonsa kirjassa, verhottuna kuinka nyt on poliisin kaveri ja ainoastaan rehellinen. Rehellinen juoruämmä, onko niitä ? Uskooko kukaan enää tämän satusedän tarinoita? Toivottavasti ei. Mitä aikuiset edellä sitä lapset perässä.

Eija

Oon tykännyt aiemmista. Nyt tää lesoilu alkaa jo puuduttamaan. Aikansa kutakin.

Juha

Äänikirja ois ollu parempi Immun itselukemana👍

Jukka

Immun tarinat alamaailmasta ovat aina mielenkiintoisia ja hänen omat tyylinsä kertoa tarinoita (kielenkäyttö, musta huumori) ovat mainiot. Hyvällä elämänkokemuksella on näitä tarinoita kerrotukin. Mutta konkreettinen kannanotto ja neuvominen ”gangstakuiskaajana” on vähän väsynyt homma. Aika usein näissä immun jutuissa toistuu selkeä kahtiin jako asioissa ja kaksinaismoralismi. Kirja itsessään on tarinoillaan ihan viihdyttävä mutta kannattaa olla skeptinen ”gangstakuiskaajan” näkemyksistä ja neuvoista. Kirjaan on kuitenkin tehty pohja työtä ja mukana on muutama poliisikin tuomassa hommaan vakuuttavuutta. Tarinat 4/5 tiedot 2/5.

Kim