Immu ja salattu saari
    
Jaa kirja    
11-vuotias Immu viettää kesäistä viikkoa salaseura Klaanin kanssa Turun saaristossa. Salaseuran nuorimman jäsenen Lukaksen vanhemmilla on siellä kesämökki. Heti loman alussa salaseura pääsee roistojen jäljille johtajansa Nikon luotsaamana. Nikon Ritva-koira ei hauku eikä murise, mutta se tuo turvaa kiperiin tilanteisiin. Seikkailujen tuoksinnassa klaanilaiset rantautuvat myös Seilin saarelle, johon kätkeytyy odottamattomia salaisuuksia.
Immu ja Lotta törmäävät roistojen ohella jälleen kummituksiin, jotka tarvitsevat heidän apuaan. Lopulta Immun puhuva kissa Figaro auttaa ratkaisemaan Mustan Rouvan arvoituksen.
Immu-sarjan toisessa osassa Turun saaristoon sijoittuvat tapahtumat saavat kutkuttavaa lisäväriä Seilin saaren aidosta historiasta. Immu-sarja on alakoululaisille suunnattu seikkailu- ja kummitustarina. Immun tarina kertoo yksinäisyydestä ja rohkeudesta sekä ystävyydestä, jonka pohjana ovat lasten erilaiset lähtökohdat. Sarja on voittanut lasten LukuVarkaus-palkinnon. Littoisissa asuva Marjut Brunila (s. 1963) on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja.
Näytä lisää