Ines 1918

Ines 1918

Viisi naista sisällissodassa

Tietoa kirjasta

”Kirjoitan tätä kirjaa, koska haluan tietää enemmän Suomen sisällissodasta. Haluan, että perehdymme paremmin tapahtumiin. Haluan, että keskustelemme siitä, miten se vaikuttaa meihin tänä päivänä. Kirjoitan sinulle, joka olet minun tapaani enimmäkseen kuunnellut esittämättä aktiivisesti kysymyksiä.”



Anna Lindholm lähestyy kirjeiden, haastattelujen, arkistojen ja omien pohdintojen kautta viittä naista sisällissodan Suomessa: isoisänsä äitiä Ines Nybergiä, joka istui pienten lasten kanssa Snappertunassa kirjoittamassa Vernerilleen, kovia kokenutta Josefina Häggiä samassa kylässä, vakaumuksellista sosialistia Anna Forsströmiä Helsingissä, seurapiirityttö Anita Topeliusta ja ärsyttävää Dagmar Ruinia, joka menestyi kentällä ja tuli myöhemmin Mannerheimin värväämäksi.



Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran ruotsiksi 2015, ja se on ollut menestys kohderyhmänsä parissa - joka on ennen kaikkea nuorempi historiastaan kiinnostunut sukupolvi. Kirja on sovitettu myös ruotsinkieliseksi musiikkiteatteriksi, jota esitettiin Raaseporissa kulttuuritalo Kareliassa talvella 2017-2018.

Kirjailija.Anna Lindholm

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Ines 1918